acrogymnasten hevo heino boeken succes

De jongste deelnemers doen mee in de juniorencategorie, die alleen bestaat op E-niveau. Bij SC HEVO wordt op woensdag en vrijdag getraind en de allerjongste deelnemer – Julia – raakte helaas de laatste training voor de wedstrijd van afgelopen zaterdag geblesseerd. Op een oefenwedstrijd in Wapenveld vorige week werden zij tweede, dus dat was een goede start voor Julia, Anniek en Kim. Zij stonden met de oefenwedstrijd op het podium met Nina, Sanne en Daniëlle, die eerste werden. Afgelopen zaterdag in Markelo, een officiële plaatsingswedstrijd van de KNGU, mochten zij weer en was de concurrentie groter. Deze meisjes werden vierde en aan de scores te zien zit het wel goed met hun oefening en hoe ze die uitvoeren.

Ook twee damesparen van SC HEVO zijn al tweemaal in actie geweest. Afgelopen zaterdag in Markelo tijdens een officiële plaatsingswedstrijd, werden Iris en Kim vijfde en Tara en Zoë zevende. Iris en Kim lieten zien hun dansje goed te beheersen en Tara en Zoë bleken de enige die de losse schouderstand tonen in hun oefening. Zowel technisch als artistiek zullen de twee teams weinig veranderen in hun oefening, na wat extra trainingen is het doel om bij de volgende wedstrijd nog hoger te eindigen.

In de E-seniorencategorie waren Joyce, Sharon en Wilmke heel benieuwd waar ze zouden eindigen tussen de negen teams van andere verenigingen. Ze werden zevende- met 23.7 punten, nog geen punt verschil met het podium. Hun dans werd hoog ingeschat, technisch kunnen zij zich nog verbeteren. Grote fouten maken de dames niet, het zijn de kleine verbeterpunten.

Ook senioren en damesgroep, maar uitkomend in een niveau hoger (D-niveau), zijn twee teams bij SC HEVO. Zij moeten geen 20 punten halen om met een uitgangswaarde 10 te starten, maar 40 punten. In deze categorie deden in Markelo elf damestrio’s mee. Roby, Ramona en Inge werden tiende. Vanwege een nieuwe regel die de trainster niet kende daalde hun uitgangswaarde. Qua dans scoorden zij op een vierde plek, deze hebben zij zelf gemaakt. Ook de originaliteit van hun elementen speelt in dit cijfer een rol. Met een nog strakke uitvoering van de elementen, uitgangswaarde tien en minder tijdfoutjes kunnen zij de volgende wedstrijd zeker hoger eindigen. Yrsa, Lisan en Nina lieten zien in de eerste twee wedstrijden al zeer stabiel te zijn. Hun elementen en hun dans blijken een goede keuze en een goede basis om het seizoen mee te vervolgen. Zij kunnen nu hun oefening gaan perfectioneren met accentgebruik in de dans en originele opgangen of afbouwen van hun elementen. Zij eindigden als zesde.

De volgende plaatsingswedstrijd is op 8 februari in Steenwijk.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.