zwijnenberg veel ijzers in het vuur bij ruiterdagen

In 2012 won Ellen Zwijnenberg uit Raalte de hoofdprijs in de grote finale om de Gouden Aar in de klasse Z/ZZ. Ook dit jaar laat ze van zich horen tijdens de Sallandse Ruiterdagen in Manege Bartels in Mariënheem. Ze start in verschillende klassen met meerdere paarden en presteert wederom goed. Zo behaalde ze op de derde dag – 28 december –een tweede prijs in de ZZ, de hoogste klasse.

Maar de concurrentie ligt op de loer. Peter Olthof, lid bij Sint Joris uit Geesteren won vorig jaar de M-finale en behaalde nu een mooie tweede plek in de klasse Z. Ook Steven Veldhuis uit Haaksbergen, die al diverse malen een Gouden Aar heeft gewonnen, doet goed mee in de prijzen. Maar de deelnemers zijn er met hun mooie resultaten van de 28e nog niet. Op maandag 30 december rijden ze hun tweede parcours. Pas als ze ook hier goed presteren plaatsen ze zich voor de finale op maandagavond 30 december.

Zondag de 29e worden overdag rubrieken in de klassen L, M en Z verreden. Om 18.30 uur is de piste gereed voor de finale van de klasse B. En rond de klok van half negen strijden de finalisten van de klasse L tegen elkaar.

Maandag 30 december staan overdag rubrieken in de klassen M, Z en ZZ op het programma. Het springen voor de paarden wordt ’s avonds afgesloten met de Nijboer Interieur & Design finale voor deze hoogste klassen. Elk jaar staat deze avond garant voor spanning en sensatie.

Een mooie lichtshow, goed geluid en een professionele omroeper die de spanning nog wat extra opvoert, zorgen al jaren voor een sensationele afsluiting van de Sallandse Ruiterdagen voor paarden. Publiek is meer dan welkom.

Meer foto's