winterwandeling vanaf de laarman luttenberg

Traditioneel wordt rond de jaarwisseling een winterwandeling uitgezet door IVN Raalte vanuit Museum De Laarman in Luttenberg. De wandelingen zijn ook geschikt voor Nordic Walkers.

Voor de achttiende keer wordt door IVN en het museum samengewerkt om de deelnemers een mooie wandeltocht aan te bieden en voor een goede start en ontvangst te zorgen. Ook de

geopende kaarsenmakerij en smederij worden in het geheel betrokken. Als datum is gekozen voor 5 januari. Het thema voor deze wandeling is ‘Veelzijdig Luttenberg’. Lekker uitwaaien na alle feestdagen is het credo.

Voor degenen die graag een flinke wandeling maken is een route uitgezet van ongeveer 12 of 18 kilometer. Deze zeer afwisselende route voert over smalle wegen, zandwegen en natuurgebied De Luttenberg.

Voor wie er even tussenuit wil, of met kinderen of een groep wil wandelen, kan de korte route ongeveer 7 kilometer een aanrader zijn. Ook deze route is zeer afwisselend. In alle routebeschrijvingen zijn natuur- en omgevingswetenswaardigheden vermeld.

Voor alle wandelaars zijn onderweg op een aardige locatie de vrijwilligers van de Laarman aanwezig om voor de deelnemers chocolademelk of koffie in te schenken. Kortom: een uitgelezen gelegenheid om de (waterdichte) wandelschoenen aan te trekken en er opuit te gaan.

Tussen 10.00 en 14.00 uur is het mogelijk te starten vanaf Museum de Laarman, Butzelaarstraat 60 in Luttenberg. Voor de routebeschrijvingen inclusief een consumptie onderweg wordt een vergoeding gevraagd.

Na afloop van de wandeling kunt u in het museum en kaarsenmakerij bij De Laarman genieten van een kop erwtensoep of een drankje. Bovendien is het de laatste dag van expositie ‘Ruilverkaveling en agrarische onderwijs in Salland’.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.