wedstrijd van de week de ijsselderby

Woensdag 12.00 uur. Dat betekent bij ons dat er weer een nieuwe Intersport Schutte Wedstijd van de Week wordt gepresenteerd. Deze week maken we een kort uitstapje van het amateurvoetbal naar het betaald voetbal. De nieuwe Wedstrijd van de Week is namelijk, hoe kan het ook anders, het duel tussen Go Ahead Eagles en PEC Zwolle van aanstaande zondag.

Weeks voorafgaand aan het duel lopen de gemoederen al aardig hoog op. Eagles-fans hebben beslag gelegd op de kampioensschaal van PEC Zwolle. Zwolle is daar op zijn zachtst gezegd ‘not amused’ over.

En dan te weten dat de rivaliteit tussen beide ploegen, aanhang en steden normaal al groot genoeg is. Menno Pot, schrijver van het boek De Derby, omschrijft de IJsselderby zelfs als de meest grimmige en opgefokte derby die hij heeft bezocht.

Als PEC-spits Fred Benson vervolgens ook nog eens uithaalt naar de Eagles-fans door ze ‘kinderachtig’ te noemen en te stellen dat zijn Zwolle twee klassen beter is dan de ploeg uit Deventer… Ja, dan is de boel compleet.

Aftrap van het duel is zondag om 14.30 uur. Tot die tijd kun je onder dit artikel in een korte reactie de uitslag van het duel voorspellen. Onder de goede voorspellingen verloten we vervolgens een mooi bal die je bij Intersport Schutte in Raalte op mag halen. Succes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.