vvd vraagt inbreng van sporters en verenigingen

De Raalter VVD gaat sporters en sportverenigingen vragen om hun visie te geven op twee politieke besluiten die in de eerste twee maanden van 2014 door de Raalter gemeenteraad genomen moeten worden.

In januari en februari staan twee grote sportitems op de Raalter politieke agenda. Eerst het voorstel om het Sportbedrijf te verzelfstandigen (in januari). Een maand later staat de nieuwbouw van Tijenraan op de agenda.

De VVD-fractie wil over beide onderwerpen de mening van de sporters en sportclubs inventariseren. Daarvoor houdt de fractie drie inloopbijeenkomsten waarin zowel sportbestuurders, individuele sporters als andere belanghebbenden hun visie kunnen inbrengen.

 

De eerste is op vrijdag 3 januari van 17.00 tot 19.00 uur en de tweede is op zaterdagochtend 4 januari van 10.00 tot 12.00 uur. Beide bijeenkomsten worden gehouden in de vergaderzaal van Sporthal Tijenraan in Raalte.

De derde bijeenkomst is op dinsdagavond 21 januari, om 19.30 uur in de kantine van de VV Heino (op sportpark De Kampen)

“De organisatievorm van het sportbedrijf en de nieuwbouw van Tijenraan zijn twee onderwerpen die de lokale sportwereld in de kern zullen raken. Wij vinden het belangrijk om direct uit eerste hand te horen wat de sporters er van vinden en wat voor hen van belang is. Deze inbreng zal voor ons zwaar meewegen in de besluitvorming. We zijn vooral ook benieuwd wat er met de inbreng van sportclubs in het voortraject is gebeurd”, aldus de VVD. Opgave is niet noodzakelijk, maar in verband met de voorbereidingen wel plezierig. Dat kan via de fractiesecretaris piet.pont@planet.nl

De discussie over de organisatie is actueel omdat er een voorstel ligt om het sportbedrijf te verzelfstandigen. Concreet is het voorstel om van het Sportbedrijf een BV te maken, waarbij een directeur de dagelijkse leiding heeft. Niet alleen over Tijenraan, maar ook over Hoogerheyne, De Tippe, de sportconsulenten en de combinatiefunctionarissen. De directe zeggenschap van de gemeente komt dan op afstand te staan. Dat zal gevolgen hebben voor de verhuur en het gebruik van de sporthallen en dus voor de sportclubs. We willen daarom hun mening of zorgen inventariseren, met name omdat het tot nu toe vrijwel alleen ging om de vraag hoe er zoveel mogelijk bezuinigd kan worden, terwijl de kernvraag naar ons idee moet zijn wat het beste is voor de sport”.

Tweede grote onderwerp is het voornemen om een nieuw Tijenraan te bouwen. Dat voorstel komt in februari in de gemeenteraadsvergadering. Duidelijk is inmiddels dat nieuwbouw het meest voordelig is, maar ook dan blijft de vraag welke criteria vanuit de sport doorslaggevend moeten zijn. Tijdens de genoemde bijeenkomsten is er ruimte voor vragen, zorgen, opmerkingen en tips met betrekking tot deze nieuwbouwplannen”.

Wie verhinderd is en toch graag een mening naar voren wil brengen kan deze sturen naar ben.nijboer@hotmail.com.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.