vrolijke goudhaenen van tismawajewendband

In 2011 won de Tismawajewendband het Goudhaentje. “Het was een enorme verrassing voor ons allemaal”, zegt Ted Reinders. Remon Bosch knikt instemmend: “We hadden echt niet verwacht dat we deze prijs zouden krijgen, maar we zijn er vreselijk trots op”. Beide heren zijn bandleden van de Tismawajewendband. Tijdens de bandrepetitie spreken wij de mannen over de prijs die zij twee jaar geleden in ontvangst mochten nemen.

Wat op het eerste gezicht misschien wordt aangezien als doorsnee hoempapa band, is alles behalve dat. Het repertoire schiet werkelijk alle kanten op. Soul, Rock, Rap, Blues, Palingsound, Smartlap, Latin, Mambo, Classics of de meest recente Top 40 hits. Tismawajewendband is een enthousiaste groep muzikanten waar je werkelijk alle kanten mee op kan. Daarbij zijn ze goed voor instant vrolijkheid. In elk nummer dat de band ten gehore brengt hoor je het enthousiasme van de groep. Met zoveel energie staan ze te spelen. Of ze nou op Stoppelhaene voor eigen publiek staan, of op het immens populaire festival Oerol op Terschelling: Tismawajewendband is synoniem voor een zeer geslaagd feestje.

Het Goudhaentje van 2011 was volgens Ted en Remon een grote verrassing voor de hele band. “We moesten opdraven op een nieuwjaarsreceptie. We zouden een hapje en een drankje krijgen, maar we kregen veel meer. Het Goudhaentje”, leggen de heren uit. “We zijn er echt heel erg blij mee, want het is wel een bevestiging van wat we al jaren doen. We dragen Raalte uit in de rest van Nederland”, verteld Ted. Maar ja, hoe verdeel je één trofee over de ruim twintig leden van de band? “Het Goudhaentje is de hele band rond gegaan. We kregen hem als cadeau mee naar huis als we jarig waren. Zo heeft elk bandlid hem mee gehad”, legt Remon uit.

Het is inmiddels bijna twee jaar geleden dat de band het Goudhaentje heeft gewonnen. Elk bandlid heeft dus inmiddels van de trofee kunnen genieten. Daarom reist de prijs nu mee in de bus. “Wij hebben een eigen bus. Waar wij gaan, daar gaat het Goudhaentje”. Zo ging hij onder andere mee naar het festival op Terschelling, een concert in de buurt van Nijmegen, maar ook naar optredens in de gemeente Raalte.

De prijs heeft niet voor veel verandering gezorgd. “Wij blijven gewoon lekker hetzelfde”, zegt Remon. “Voor het Goudhaentje was het al leuk, na het Goudhaentje was het helemaal leuk”, lacht Ted. Voor de toekomst wil de band lekker doorgaan zoals ze nu ook al bezig zijn. Voor de heren zich weer mengen bij de rest van het gezelschap zegt Ted: “Op naar het volgende Goudhaentje”, Daarop vult Remon hem nog even aan: “Hoe vaak kan je hem eigenlijk winnen?”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.