volleybaltoernooi terug bij de tippe

Het volleybaltoernooi dat in het verleden elke zomer bij Zwembad de Tippe in Heino gehouden werd, komt terug in 2014. De Vrienden van de Tippe blazen het toernooi nieuw leven in.

Over het toernooi ontvingen we onderstaand bericht.

In 2014 weer het recreatieve Volleybal toernooi op de ligweiden van het zwembad.

De vrienden van “deTippe” willen zich nadrukkelijk inzetten om de positie van het buitenzwembad, “de Tippe”, binnen de gemeenschap te versterken.

Zij laten dan ook geen mogelijkheid onbenut om reuring te krijgen bij het zwembad, alles wordt in het werk gesteld om in en om het zwembad een verscheidenheid aan activiteiten te laten plaatsvinden. Zij willen de toegankelijkheid zo groot mogelijk maken voor een zo breed mogelijk publiek. De vrienden willen laten zien en laten beleven hoe geweldig het is om hier samen in BEWEGING te komen!

Natuurlijk kunnen de vrienden deze BEWEGING niet aléén in gang zetten, daarvoor heeft zij de hulp nodig van de Heinose gemeenschap. In het belang van het voortbestaan van het zwembad is het dan ook noodzakelijk dat Heino zich laat zien in het zwembad maar ook op de ligweiden! Uiteraard zijn alle zwemlustigen uit de buurtdorpen en steden ook van harte welkom om te genieten van de faciliteiten die “de Tippe” te bieden heeft!

De vrienden nodigen jullie uit om massaal abonnementen aan te schaffen om daarmee te laten zien hoezeer Heino aan “de Tippe” is verknocht.

Daarnaast is het wenselijk dat verenigingen, zo mogelijk samen, sportieve activiteiten ontwikkelen op het zwembadterrein. Er hebben zich al een aantal initiatieven ontwikkeld en zijn met positief gevolg uitgevoerd. Zo zijn dit jaar verschillende spectaculaire evenementen georganiseerd binnen de hekken of in de nabije omgeving van het zwembad, zoals de mini-triathlon, de Wipe Out en de luchtballonvaart.

Stuk voor stuk prachtige initiatieven die zorgen voor de nodige commotie én die de betekenis van het zwembad voor het dorp nog eens onderstrepen.

Om het plaatje nog completer te maken wilden de Vrienden ook graag het voormalige recreatieve volleybaltoernooi bij “de Tippe” in ere herstellen. Geen eenvoudige opgave, want Volleybalvereniging HEVO organiseert het buitentoernooi namelijk al enkele jaren naar volle tevredenheid op de speelweide naast het Japiksgat. Het bestuur van HEVO bleek gelukkig open te staan voor de argumenten van de Vrienden van “de Tippe”. Niet zo vreemd, eigenlijk. De volleybalvereniging heeft bij haar eigen sponsoractiviteiten de sociale boodschap hoog in het vaandel staan. Een overstap naar “de Tippe” zou dan ook wonderwel passen in de maatschappelijke rol die HEVO zich wil aanmeten. Wel hechtte het bestuur eraan om een eventuele switch vooraf te bespreken met de huidige gastheer van het toernooi, Summercamp Heino. Het management van Summercamp kon zich prima verplaatsen in de belangen van het zwembad. En zo was de cirkel rond. HEVO organiseert komende zomer haar recreatieve buitentoernooi -met vele honderden deelnemers- weer op de velden van zwembad “de Tippe”. Een stap waar alle partijen zich gelukkig mee kunnen prijzen. Een stap ook, die laat zien dat samenwerking tussen sportclubs , belangenverenigingen en ondernemers tot mooie resultaten kan leiden. En dat allemaal in het belang van de Heinose gemeenschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.