verbreding n35 wijthmen op lange baan

De Tweede Kamer heeft dinsdag besloten om de verbreding van de N35 tussen Zwolle en Wijthmen op de lange baan te schuiven. Een voorstel van CDA-Tweede Kamerleden De Rouwe en Eddy van Hijum om de verbreding in 2014 te starten, is verworpen.

VVD, PvdA, SP, D66 en GroenLinks waren tegen het voorstel om de weg wel in 2014 aan te pakken. Eddy van Hijum, uit Laag Zuthem, spreekt zijn teleurstelling over het Kamerbesluit uit. “Naast bestuurlijke afspraken blijkt helaas ook de verkiezingsleus ‘niet doorschuiven maar aanpakken’ van betrekkelijke betekenis. Bijzonder teleurstellend.”

In de oorspronkelijke plannen zou de weg in 2014 verbreed worden. Minister Schultz heeft de realisatie echter naar achteren geschoven, waardoor er waarschijnlijk niet voor 2017 met de werkzaamheden begonnen wordt.

“Bestuurlijke afspraken blijken helaas weinig waard en dit gaat ten koste van bereikbaarheid, leefbaarheid en banen in de regio,” besluit Van Hijum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.