veel belangstelling voor heinos kersconcert

Nieuw was ook dat de koren van achter uit de kerk onder het zingen van ‘Komt allen tezamen’ de kerk in kwamen!

Verder zaten de koren en het orkest voor in de kerk. Er is na de renovatie duidelijk meer ruimte ! Het scherpe koer blies vanaf de galerij! En dan nog de samenzang! Ook nieuw, de liederen werden alle geprojecteerd op de heldere muren van de Hervormde Kerk in Heino. De digaliteit gaat heel ver!

‘Ons Genoegen’ musiceerde o.l.v. Jan Jager, ‘Heino Vocaal ‘ zong o.l.v. Joan Jonkman en het ‘Heino’s Mannenkoor’ o.l.v. Svetla Anatasova.

Er zat veel variatie in het programma. Extra applaus kreeg de pianistische quatre mains bijdrage van ‘Sleighing Ride’ met Joan Jonkman en Marijn Siero aan de piano. Zeer verrassend! Dat zelfs een klein koor als ‘Heino Vocaal’ het machtige ‘Halleluja’ van Handel met instrumentale begeleiding van ‘Ons Genoegen’ tot een zeer goed wist te brengen was bewonderenswaardig.

Door het Heino’s Mannenkoor werd vooral het ‘t’Is geboren het Goddelijk Kind’ accuraat gezongen.

Het instrumentale werk ‘Let it Snow’ van ‘Ons Genoegen’ deed het bijzonder goed.

Wel jammer dat het fantastische orgel in de Hervormde kerk in zijn geheel niet wordt gebruikt juist tijdens hoogtijdagen.

En….het is een mooie gelegenheid om tijdens een dergelijk gezamenlijk Kerstconcert nieuwe leden binnen te halen. ‘Heino Vocaal’ maakte verder dankbaar gebruik van het nieuwe ‘Dorpshuus’. In het ‘Dorpshuus’ werd voor het concert nog even ‘Snow’ van Hans P. Keuning doorgenomen en ….koffie gedronken!

Het slotlied ‘Ere zij God’ werd staande uit volle borst meegezongen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.