vandalisme en diefstal kost raalte veel geld

Diefstal van straatnaamborden lijkt een niet uit te roeien probleem te zijn. In het afgelopen jaar zijn er in de gemeente Raalte 27 straatnaamborden gestolen. Dat alleen al levert een schadepost voor de gemeente op van ongeveer 3.000 euro.

Naast diefstal van borden, worden er ook elk jaar verkeersborden vernield, vooral tijdens de jaarwisseling, door vuurwerk. Maar ook door plakband te plakken op borden en lantaarnpalen ontstaan beschadigingen. Daarnaast raakt ook ander straatmeubilair regelmatig beschadigd door vandalisme. Naast de kosten die de gemeente moeten maken voor het vervangen van vernield straatmeubilair, ontstaat door dit vandalisme een rommelig straatbeeld. Dat is volgens de gemeente ongewenst en alleen te verhelpen door samen dit vandalisme te voorkomen.

Inwoners die getuige zijn van vernielingen kunnen elkaar aanspreken op dit gedrag, maar kunnen dat ook melden aan de politie. Dat kan via het normale nummer van de politie 0900-8844 of anoniem via het telefoonnummer van Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Als bekend is wie de vernielingen heeft aangericht, dan kan de gemeente de kosten verhalen op de veroorzakers. Schade aan straatmeubilair kun je ook melden via het formulier op de website van de gemeente: Meldpunt!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.