van de worp start buuffie in centrum heino

“Het wordt geen café, geen restaurant, geen lunchroom en geen brasserie. Het wordt een combinatie van al die factoren,” vertelt Van de Worp. “Mensen die komen, willen we verblijden met een lekker vers gemaakt broodje, een goed glas wijn, een mooie salade of een lekker sapje.”

Met Buuffie mikken Van de Worp en Baarslag op de voorbijganger en de supermarktklant. “We hopen dat mensen even bij ons komen zitten en vervolgens niet meer weg willen. Een beetje La Place-achtig idee, maar ook een beetje Starbucks. Mooie versproducten, maar ook take-away. Wie een goed glas wijn wil, kan hier straks ook terecht.”

Naast de soort van lunchroom (hoe moeten we het anders omschrijven?) willen Van de Worp en Baarslag meer doen met de ruimte. “We willen proeverijen gaan organiseren en activiteiten voor kinderen houden. Ook willen we lokale gerechten aanbieden, samen met lokale partijen. Bijvoorbeeld lekkere kaas uit deze streek.”

Van de Worp mikt niet alleen op de supermarktklant en voorbijganger, maar ook op de toerist. “Er is in Heino ruimte voor daghoreca. Het is natuurlijk een fantastische locatie en een prima ruimte.”

Ook biedt Buuffie straks een prachtige koppeling met de supermarkt. De C1000 van Van de Worp wordt, vermoedelijk na Pasen, een Albert Heijn. Je kunt straks vanuit de winkel bij Buuffie binnenstappen, maar ook via de oude ingang van het restaurant. Met de ingang vanuit de winkel, speelt de Heinose ondernemer in op een landelijke tendens in de supermarktwereld, stelt hij. Hij sluit zelfs niet uit dat een deel van de producten dat gebruikt wordt, uit de eigen supermarkt komt. “Ik denk aan een mooie combinatie met de Allerhande.”

Samen met twee architecten uit Amsterdam en The Citadel Company uit Heino heeft Van de Worp de plannen op papier gezet. De ruwbouw is inmiddels gaande, daarna komt The Citadel Company kijken. “Die hebben alle bedrijvigheid in huis om het te realiseren,” stelt Van de Worp.

Omdat eerdere initiatieven van Van de Worp nog wel eens wat reuring in de Heinose horeca veroorzaakt hebben, heeft hij de meeste andere horeca-ondernemers uit Heino van te voren op de hoogte gesteld. “De meeste partijen heb ik telefonisch benaderd. Doorgaans heb ik er positieve en begripvolle reacties op gekregen. Ik probeer ook niet om iedereen in het vaarwater te zitten. Voor een goede schnitzel hoef je hier niet te komen, daarvoor moet je ergens anders zijn. En we willen ook niet tot diep in de nacht open. Op vrijdag en zaterdag kun je hier prima een pilsje krijgen, maar als je daarna denkt: Ik heb nog steeds dorst, dan moet je ergens anders verder gaan. We mikken op een andere doelgroep.”

Buuffie opent naar verwachting in april de deuren. Voor die tijd moet er nog één en ander aan verbouwd worden. Zo wordt een deel van de voormalige DA bij de nieuwbakken horecagelegenheid aangetrokken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.