t giet vedan mag weer paasvuur houden

Vriendengroep ’t Giet Vedan uit Heino mag in 2014 weer een Paasvuur houden in het weiland aan de Raalterstraat. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen de vriendengroep en burgemeester Piet Zoon. Vorig jaar haalde de vriendengroep de landelijke media, nadat ze door een opgelegde bouwstop hun Paasbult op Marktplaats zette.

De vriendengroep kreeg destijds een bouwstop opgelegd, omdat Rijkswaterstaat dacht dat ontsteken van het vuur het verkeer op de N35 zou kunnen hinderen. Daarop werd de bult ’s nachts door onbekenden in brand gestoken. Tenslotte zorgde de aanhoudende droogte voor een algeheel stookverbod in de regio, waardoor de toestemming voor het vuur in het geding kwam.

Na aandacht van De Telegraaf, NOS, RTL4, SBS Hart van Nederland, Volkskrant en een goed gesprek met de gemeente kreeg de groep als een van de weinige vuren in de regio toestemming om de bult in de fik te zetten.

Het vuur trok uiteindelijk honderden bezoekers.

Als er komend jaar niet teveel droogte is, vooraf geen brandstichting plaatsvindt en de bouwstoppen voor hun bult uitblijven, mag ’t Giet Vedan komend jaar op herhaling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.