smeekens zet eerste stap naar sotsji

Smeekens directe tegenstander, Michel Mulder, maakte een valse start. Smeekens daarover: “Daarom was ik iets later weg en toen maakte ik ook nog een paar halve misslagen op de eerste honderd meter. Dus daar moet nog wel een tiende te winnen vallen.” Smeekens rijdt de tweede 500 meter met een afsluitende buitenbocht. Dat heeft als voordeel dat je je volle bak die bocht kunt aanvallen, maar als nadeel dat je meestal niet nar je tegenstander kunt rijden na de eerste wissel.

Vanavond wordt er nog een tweede 500 meter gereden in de alles beslissende selectiewedstrijd voor de Olympische Spelen. De eerste twee van de 500 meter zijn zeker van uitzending naar Rusland. De nummer drie moet het hele toernooi nog even afwachten. De KNSB heeft namelijk een ingewikkelde formule bedacht voor aanwijzing. Nederland heeft bij de mannen achttien startbewijzen, maar er mogen maar tien schaatsers naar de Spelen. Goede kans dat uit die rekenmodule ook de nummer 3 van de 500 meter er uit komt rollen, maar dat is nog niet zeker. Nummer 4 van vanmiddag, Jesper Hospes, lijkt al een te groot gat te hebben laten vallen voor uitzending naar Sotsji op de 500 meter.

De tweede 500 meter wordt vanavond verreden om 19.18 uur. Er zijn maar tien tien ritten, dus met een half uurtje is dat ook al weer afgelopen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.