sfeervol kerstweekend in centrum raalte

Op vrijdagavond staat er overigens een spektakelstuk in het centrum op het programma: Raalte heeft dit jaar haar eigen Santa Run. Het is de bedoeling dat vanaf 18.30 uur minimaal 300 Kerstmannen en Kerstvrouwen een kort parcours van 3 kilometer afleggen vanaf de Grote Markt, via de Drostenkamp en weer terug.

Oud en jong, jeugd en ouders, verenigingen en bedrijven kunnen op eigen tempo de route afleggen en eventueel hun eigen wedstrijd houden. Het gaat er niet om wie het eerste binnenkomt. Meedoen is het motto. Iedereen krijgt een medaille na afloop. Meedoen kost 10 euro en dat geld komt ten goede van het goede doel. Voor Raalte is dat de actie ‘Sallandse Kinderen in de Knel’. Start en finish zijn op de Grote Markt. Tijdens die koopavond is er een Dickenskoor in het centrum dat diverse kerstliederen ten gehore brengt.

Zaterdag rijdt er een kersttreintje door het centrum, waar kinderen een ritje in kunnen maken.

Op de Grote Markt is er op zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur een grote levende kerststal met échte dieren: van kameel, os en ezel tot schapen, ganzen en kippen. Van 14.00 uur tot 16.00 uur verzorgt St. Ceacilia een sfeervol muzikaal kerstoptreden op de Plas.

Tijdens de koopzondag (van 13.00 uur tot 17.00 uur) is Schaapskudde-Twente met een tiental schapen en twee honden aanwezig om diverse demonstraties schapen drijven te geven op de Grote Markt en door de winkelstraten.Op de Grote Markt is er een kerstmarktje waar diverse standhouders staan met onder meer kerstartikelen, sieraden, home en deco-artikelen. Ook staan er nog enkele standhouders in de Waag met eigengemaakte produkten zoals iemand die zelf kralen maakt, iemand met allerlei leuke kadootjes van zeep. Verder staat de grote barbecue er (voor iedereen een klein hapje) en staat er een poffertjeskraam.

Verder galmen op deze dag de klanken van de Haarlese midwinterhoorngroep door het centrum van Raalte.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.