schaatsers behalen startplekken voor olympische spelen

Lotte van Beek (Zwolle), Stefan Groothuis (Empe/Voorst), Mark Tuitert (Holten) en Jan Smeekens (Raalte) hebben zich verzekerd van een startbewijs op de Olympische Spelen van Sotsji. De drie eerstgenoemden komen in actie op zowel de 1000 als de 1500 meter, Smeekens rijdt de 500 meter. Ze rijden allen voor commerciële ploegen, maar zijn hun carrière begonnen bij de Deventer IJsclub (DIJC) en zijn ook nog altijd lid van deze club.

Ook andere schaatsers uit het oosten van het land presteerden goed. De Zwolse gebroeders Michel (500 en 1000 meter) en Ronald Mulder (500 meter) plaatsten zich voor Sotsji. Daarmee heeft de helft van de mannelijke Olympia-gangers kunstijsbaan De Scheg als thuisbasis.

Daarnaast vielen Thomas Krol uit Colmschate en Carlijn Achtereekte (IJsclub Wierden) op. Hun prestaties waren net niet voldoende om Olympische kwalificatie af te dwingen, maar deze nog jonge schaatsers reden wel mooie persoonlijke records.

DIJC feliciteert de schaatsers met hun prestaties en wenst Lotte, Stefan, Mark en Jan heel veel succes in Sotsji.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.