sallandse trainers positief over wk loting oranje

De stemming over de loting van het Nederlands elftal voor het aanstaand Wereldkampioenschap voetbal in Brazilië is doorgaans positief. Nederland treft in de poulefase van het WK Spanje, Chili en Australië. Oranje speelt het openingsduel tegen Spanje op 13 juni in Salvador.

Sander Brinkman, trainer van Mariënheem, is positief gestemd over de loting. “Zeer gunstig voor Nederland. Nederland had het veel slechter kunnen treffen. Je kunt nu ook direct de eerste wedstrijd revanche nemen op Spanje. Alleen moet je Chili absoluut niet onderschatten. Verwachte einduitslag: 1. Spanje, 2. Nederland 3. Chili 4. Australië.”

Ook Sander Westenenk, leider van SV Haarle, kan goed leven met deze landen in de poule. “Zeer tevreden over de loting. Had veel slechter gekund dan dat het nu is. Spanje de te kloppen ploeg. Geen idee hoe Chili is, maar meestal is het moeilijk voetballen tegen Zuid-Amerikanen dus niet onderschatten. “

Kick Maatman van Rohda Raalte, is minder uitgesproken over de loting: “Het is moeilijk in te schatten. Chili is de grote onbekende. Het is een voordeel dat we direct tegen Spanje spelen, daar ligt nu al de focus op. Van Australië moet je gewoon winnen als je wat wilt. Veel is afhankelijk van wie er centraal achterin staat. Veltman ontwikkelt zich nu goed bij Ajax. Als er nog een goede naast komt te staan, hebben we een goed team. Al moeten de vedetten dan natuurlijk wel fit zijn. Alles wat je na de poule nog door kan komen is bonus.”

Marc Lobbert, aan het roer bij VV Heino, ziet het als een voordeel dat we als eerste tegen de regerend wereldkampioen aan mogen treden: “Het is goed dat we Spanje als eerst treffen, dat is toch de grote favoriet. Tijdens het EK begonnen we tegen Denemarken, toen dacht iedereen ook dat Nederland wel even zou winnen. Dat kan nu niet gebeuren. Chili is de onbekende ploeg, maar uiteindelijk moet Nederland de poule wel door kunnen komen. Daarna is het te hopen dat je Brazilië ontloopt. Als Nederland eerste in de poule eindigt zullen ze Brazilië niet direct tegen komen, en dan kan het misschien nog leuk worden. Het is de vraag hoe Nederland aan het toernooi begint en hoe ze erin groeien.”

“Een voorspelling? Laten we eens gek doen: halve finale,” stelt Marco Onderberg van Heeten als we hem het resultaat van Oranje op het komende wk vragen. “De poulefase gaat zeker lukken. En ik denk dat Nederland ook best wel eens kan winnen van Spanje. Het zou wel belangrijk zijn om groepswinnaar te worden, om zo Brazilië in de volgende ronde te ontlopen. Daarna is het afwachten hoe het schema verder is.”

Dave Kok van SC Wesepe stelt dat Nederland mooi wraak kan nemen op Spanje. “Goed voor het Nederlands elftal. Je kunt je direct richten op revanche op Spanje. Chili vooral niet onderschatten met Vidal en Alexis. Verwachte eindsuitslag: 1. Spanje 2. Chili 3. Nederland 4. Australië.”

Arnoud Rouwenhorst, trainer bij Broekland: “Zware loting. Australië moet te doen zijn. Chili vooral niet onderschatten, lastige tegenstander. Gelijkspel tegen Spanje zou mooi zijn. Verwachte einduitslag 1. Nederland 2. Spanje 3. Chili 4. Australië.”

Peter Groot Kromelink van Lettele verwacht vooral veel moois: “Ik verwacht een leuke poule, met hopelijk veel verassingen. Verwachte eindstand: 1. Chili 2. Nederland 3. Spanje 4. Australië.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.