sallandse ruiterdagen maakt toegang gratis

Al ruim dertig jaar staat Tweede Kerstdag in Mariënheem synoniem voor de start van de Sallandse Ruiterdagen. De eerste vijf dagen strijden de paardendeelnemers om de felbegeerde Gouden Aar. Gezien de deelnemerslijst, met zowel regionale als nationale topruiters, wordt het een spannende competitie. Op 2 januari begint het concours voor de ponyruiters.

Manege Bartels is elk jaar het sfeervolle decor voor de hippische sport. In tegenstelling tot andere jaren is de toegang – met uitzondering van de finaleavonden – gratis. Aniek Spronk, nieuw bestuurslid van de Sallandse Ruiterdagen, legt uit: ‘We willen graag iedereen de mogelijkheid bieden om eens een kijkje te komen nemen. Ook voor mensen die niets paardensport hebben, is een bezoekje namelijk zeker de moeite waard. Het is prachtig om te zien hoe ruiter en paard met elkaar samenwerken in het parcours. Maar ook eens rondlopen tussen de stallen, de trailers en vrachtwagens of een kopje koffie drinken in de gezellige kantine is zeker aan te raden. De gehele manege is verwarmd en tot in de nok versierd in kerstsfeer.’

Het programma

Van 26 tot en met 30 december rijden de deelnemers in de klassen B, L, M, Z of ZZ. Ze rijden allemaal twee rubrieken, waarvan de beste combinaties zich plaatsen voor de finale. De finales voor de B en L worden op 29 december vanaf 18.30 uur verreden. De M en Z/ZZ finale vindt plaats op 30 december om 19.30 uur.

Op 30 december staat er een BB–rubriek op het programma, die begint om 10.00 uur. Jonge paarden kunnen dan mooi een oefenrondje lopen in een aangeklede manege. Ruiters kunnen zich hiervoor aanmelden door een mail te sturen naar wedstrijdsecretariaat@ruiterdagen.nl

De ponyruiters rijden op 2 en 3 januari en de besten komen elkaar tegen in de finale die op 3 januari begint om 18.45 uur. Meer informatie over het programma en de deelnemers is te vinden op de website staging2.ruiterdagen.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.