rohda raalte laat twee punten liggen bij rkhvv

Rohda Raalte heeft zondagmiddag met 2-2 gelijkgespeeld bij RKHVV. In Huissen stond de ploeg van trainer Kick Maatman lange tijd op voorsprong, maar kreeg het in de 86e minuut de deksel op de neus. Door dit puntverlies blijft Rohda Raalte twaalfde in de Hoofdklasse C.

De eerste helft was prima van Rohda, al liet de openingstreffer nog een half uur op zich wachten. In de 30e minuut zette Djeremy Zandvliet goed door op rechts, waarna hij de bal teruglegde op Dirk-Jan Klein Velderman. Hij nam de bal aan en schoot resoluut raak. Vlak voor rust incasseerde Rohda de gelijkmaker. Jordy Geilen, linksback van RKHVV kwam mee naar voren en schoot de bal vanaf ongeveer twaalf meter hoog in het doel. Met 1-1 gingen beide ploegen rusten.

Meteen na rust kreeg Rohda een strafschop. Dirk-Jan Klein Velderman werd onderuit gehaald, waarna de bal terecht op de stip ging. Boy Boeloerditi faalde niet en schoot zijn ploeg weer op voorsprong. Na de 1-2 kreeg Rohda kansen genoeg om het duel te beslissen, maar zoals bekend is de afwerking dit seizoen verre van optimaal.

In de slotfase zette RKHVV meer druk en in de 86e minuut viel de 2-2. Nadat eerder al de linksback trefzeker was, wist nu ook rechtsback Lars Martsen te scoren. Hij schoot de bal schitterend in de kruising en bepaalde zo de eindstand op 2-2.

“We hadden het eerder moeten beslissen”, oordeelde Rohda-trainer Kick Maatman. “We kunnen het onszelf kwalijk nemen dat we RKHVV in leven hebben gehouden. Positief is wel dat we nu voor de vierde keer op rij niet verliezen, terwijl we daarvoor vijf keer achter elkaar verloren.”

Volgende week speelt Rohda de laatste wedstrijd voor de winterstop. In Raalte is dan Longa’30 de tegenstander. Die ploeg staat weliswaar dertiende, maar won zondag verrassend met 4-0 van hoogvlieger De Bataven. “Dat kan nog wel eens een zware dobber worden”, besluit Maatman.

Stand onderin HC:

10. RKHVV 12 – 14

11. NEC 11 – 13

12. Rohda 12 – 13

13. Longa 12 – 9

14. Joure 12 – 3

Aan het einde van het seizoen degraderen de nummers dertien en veertien rechtstreeks, de nummers elf en twaalf zijn veroordeeld tot de nacompetitie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.