rohda c5 kampioen najaarscompetitie

Rohda Raalte C5 terecht kampioen in de 4de klasse najaarscompetitie. Met maar liefst 30 punten uit 10 wedstrijden en een doelsaldo van 58 voor en slechts 4 tegen denderde C5 door de competitie en won terecht de titel.

Tijdens het bekendmaken van de teamindeling voor het nieuwe seizoen kwamen de jongens van C5 er al snel achter dat de meeste elkaar en kennen aangezien zij al een eerder seizoen met elkaar gevoetbald hebben. Het team bestaat uit een mix van tweede- en eerstejaars C spelers. Er kwam een leiding van 3 man bij en het kampioensteam was gevormd.

Om te ontdekken wat de spelers exact konden en op welke positie zij het beste konden spelen heeft C5 voor aanvang van de competitie een viertal oefenwedstrijden gespeeld. Rohda C6 (8-1), Rohda C7 (11-1) en Marienheem C1 (4-0) werden eenvoudig aan de kant gezet. De jongens beten echter hun tanden stuk op Rohda C3. Dit team was echt een maatje te groot. Eervol verloren de jongens met 8-3.

De competitie mag beginnen. De mannen van Rohda C5 zijn er klaar voor. De eerste wedstrijd was thuis tegen de reuzen van een dispensatie team uit Haarle. De jongens waren er van onder de indruk. Het stond daarom met de rust “slechts” 1-0. In de pauze werd even kort uitgelegd dat de lengte van spelers niet bepalend hoeft te zijn. Het kwartje was gevallen. Rohda C5 begon te voetballen en won uiteindelijk met 5-0. Hierna volgde de zegereeks snel. 5-0 winst tegen Lemelerveld C3, 4-1 winst tegen Heeten C2, 4-1 winst tegen SDOL C2, 7-0 winst tegen Heino C3, 7-0 winst tegen Wijhe C3.

De wedstrijd tegen Overwetering C3 eindigde in maar liefst 18-0. 5 minuten voor tijd hebben wij af laten fluiten om ook de eer nog een beetje te geven aan de tegenstander. Onze jongens riepen alleen maar twintig, twintig. Nadien volgde een zware wedstrijd in en tegen Schalkhaar C5. 2-0 voor bij de rust was nog geen garantie voor de winst. Schalkhaar scoorde 2-1, nadien Rohda weer voor 3-1 waarna een (terecht of onterecht) penalty volgde voor Schalkhaar. Oeps 3-2, het zou toch niet mis gaan. Joepiee, toch nog 4-2 en direct einde wedstrijd.

Nog 2 wedstrijden te gaan, zou het lukken…… Onze concurrent SVI C4 had gelukkig al 1 wedstrijd verloren. Dit betekent dat wij met de laatste wedstrijd thuis tegen SVI aan een gelijkspel genoeg zouden hebben. Maar, wel eerst nog even uit naar Lemele C1. Met alle respect was dit de sterkste tegenstander die wij in de competitie waren tegengekomen. Positioneel zeer sterk. Onze individuele klasse was gelukkig belangrijker en uiteindelijk wonnen wij met 2-0. Op dezelde dag kregen wij te horen dat onze concurrent gelijk had gespeeld. Jahoe, we zijn al kampioen. 5 punten voor op de nummer 2 met nog maar 1 wedstrijd te gaan. Dit wordt feest in Raalte.

Op zaterdag 30 november speelde Rohda C5 de laatste competitie wedstrijd thuis tegen SVI C4. Dikke rijen met familie en vrienden langs veld 4. Er hing zelfs een spandoek langs de kant die was gemaakt door een Italiaanse uitwisselingsstudent van een van de spelers. We mochten verliezen, maar wilden uiteraard ongeslagen kampioen worden. De eerste helft waren wij heer en meester. Enorm veel kansen. Dit leverde slecht 1 doelpunt op. 1-0 met de rust, toch een mooie uitgangspositie. Het begin van de tweede helft was voor SVI. Rohda C5 liet zich door lange ballen terug drukken. Vlot pakten de jongens de draad weer op en scoorden 2-0. Einde wedstrijd. Kampioen met de volle buit.

Snel douchen in een kleedkamer waar eenmalig een stereo installatie neergezet mocht worden. Wat een herrie. Om 3 uur was de huldiging. Jeugdbestuur en supportersvereniging Rood Geel maakte er een mooi feest van. Alle spelers en begeleiding werden gehuldigd d.m.v. een mooie oorkonde en een voetbalstaander. Uiteraard ontbrak de feestpatat ook niet. Iedereen kon het enorm waarderen. Nu op naar de 3de klasse. Een nieuwe uitdaging.

De leiding van Rohda C5 bedankt het jeugdbestuur en supportersvereniging voor de leuke huldiging en kan enorm trots terug kijken op een mooi najaarsseizoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.