raalte wil boerderij strunk afstoten

De gemeente Raalte wil Boerderij Strunk afstoten. Op dit moment zijn er gesprekken gaande tussen de eigenaar van Strunk en de gemeente. De gemeente Raalte is beheerde van het gebouw, maar wil daar van af. “Het beheer van een gebouw als Strunk, hoor niet tot de kerntaken van de gemeente,” stelt een woordvoerder van Raalte.

Met het gebouw aan de Deventerstraat, een Rijksmonument, zijn nog geen concrete plannen. Wel stelt de gemeente dat de functie van het gebouw, onder meer het onderkomen van de Sallandse Folkloregroep, behouden moet blijven.

Met de huidige eigenaar van het gebouw, zijn volgens de gemeente al gesprekken gevoerd. “we willen kijken of we het beheer ergens anders kunnen onderbrengen,” aldus de gemeente.

Strunk staat op een lijst van 19 gebouwen die Raalte af wil stoten. Raalte heeft 19 gebouwen die in de categorie ‘tijdelijk eigendom’ vallen. Aan die gebouwen heeft de gemeente eigenlijk niks. Ze worden namelijk niet gebruikt voor ‘gemeentelijke beleidsdoelstellingen’.

Die 19 gebouwen wil Raalte afstoten. Dit kan in de vorm van herbestemming, verkoop en soms zelfs sloop. In 2014 wordt met het afstoten van het tijdelijk eigendom gestart.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.