prijzenregen voor actieve buurtbewoners

KNHM organiseert elk jaar de wedstrijd Kern met Pit. Op zaterdag 18 januari, in Societeit “De Hereeninging” te Deventer, zet KNHM de deelnemers van 2013 van Overijssel in het zonnetje en ontvangen zij het predicaat Kern met Pit. Ook wordt deze dag bekend gemaakt welke bewonersgroepen in Overijssel mogen deelnemen aan editie 2014.

In 2013 hebben tien bewonersgroepen in Overijssel deelgenomen aan de wedstrijd Kern met Pit en allemaal hebben zij hun project met succes afgerond. Een hele prestatie, binnen een jaar! De projecten presenteren op 18 januari hun eindresultaten en ontvangen het welverdiende predicaat ‘Kern met Pit’ en de bijbehorende duizend euro. Ook selecteert KNHM deze dag de deelnemers voor de nieuwe editie van Kern met Pit. Van de negentien aanmeldingen in Overijssel mogen zestien bewonersgroepen zich presenteren op 18 januari. De beste projectideeën mogen deelnemen aan de wedstrijd.

In elke provincie vindt de bijeenkomst op dezelfde dag plaats. Met zoveel projecten die in het zonnetje worden gezet, belooft het weer een inspirerende dag te worden! Want als je zelf het voortouw neemt om jouw leefomgeving te verbeteren kun je heel veel bereiken. Dat is wat Kern met Pit-deelnemers steeds

opnieuw laten zien.

Over Kern met Pit

Zelf met andere bewoners een speeltuin opzetten, een gemeenschappelijke moestuin exploiteren of een

dorpshuis opknappen. Met de wedstrijd Kern met Pit dagen we bewonersgroepen uit om binnen een jaar zelf iets verbeteren in hun buurt. Kern met Pit biedt actieve bewoners net dat steuntje in de rug om het project voor elkaar te krijgen.

Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij

KNHM weet heel goed wat er bij komt kijken als je als bewoner een idee wilt realiseren. Wij hebben niet alleen jarenlange ervaring met bewonersinitiatieven, we hebben zelf maar liefst 170 adviseurs in huis die op vrijwillige basis bewoners begeleiden. Dit doen we met inzet van kennis, procesbegeleiding en een uitgebreid netwerk. KNHM organiseert al sinds 1978 de wedstrijd Kern met Pit.

Meer informatie is te vinden op staging2.knhm.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.