pim mulder wint sallandse ruiterdagen

Zo’n 800 ruiters en amazones kwamen van 26 tot en met 30 december met hun paarden naar Manege Bartels in Mariënheem om deel te nemen aan de Sallandse Ruiterdagen. Maandagavond 30 december kwamen degenen die het beste gepresteerd hadden in de klasse M en in de klasse Z/ZZ elkaar tegen in de finale om de Gouden Aar.

Klokslag half acht startte de M-finale. In de eerste omloop bleven acht van de veertig deelnemers foutloos. Ook de slechts 14-jarige Roxin van Weeghel van de Kloosterruiters uit Middel wist haar paard zonder fouten door het parcours te sturen. Ook in de barrage bleef zij foutloos maar ze was net iets langzamer dan Lieke Ophof, lid bij Sint Joris. Lieke werd later op de avond gehuldigd als winnares van de klasse M.

In de finale in de hoogste klasse bleven tien combinaties de eerste ronde foutloos. Een spannende barrage volgde want in deze Nijboer Interieur & Design finale lag er een extra prijs van 500 euro klaar voor de winnaar. Pim Mulder was goed op dreef en wist zich met zijn beide paarden te plaatsen voor de barrage. Met zijn eerste paard zette hij al een mooie snelle foutloze rit neer, maar Maaike Koopmans van Ceres liet zien dat het nog wat sneller kon. Gelukkig voor Pim had hij nog een ijzer in het vuur. Hij wist zijn tweede paard nog sneller en korter door de barrage te loodsen. Hij won de Z/ZZ-finale. Een schitterende ereronde voor een luid applaudisserend publiek vormde een mooie afsluiting van de Sallandse Ruiterdagen voor de paarden.

Op 2 en 3 januari komen de ponyruiters naar Manege Bartels. De finales van alle klassen worden op 3 januari ’s avonds verreden. U bent van harte welkom. De toegang is beide dagen gratis.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.