pec machteloos tegen strijdend eagles

De beladen wedstrijd werd voorafgegaan door een minuut stilte voor de overleden Nelson Mandela. Een enkele supporter bleek dit echter niet op te kunnen brengen.

De thuisploeg startte zeer fel aan de derby. Al in de zesde minuut resulteerde dit in de 1-0 voorsprong. Bij een vrije trap koos Doke Schmidt goed positie richting de eerste paal. Met een krachtige kopbal verschalkte hij vervolgens keeper Boer in de korte hoek.

Na de vroege openingstreffer bleef de druk van de Eagles aan. PEC kwam er niet uit en in de vijftiende minuut werd dan ook de score verdubbeld. Na een lange bal op Rijsdijk kwam de bal voor de voeten van Falkenburg. Hij prikte de bal met buitenkant rechts binnen onder de uitkomende Boer door. Daarmee staat Falkenburg dit seizoen alweer op zeven competitietreffers.

Eagles zat er de eerste twintig minuten fel op. PEC speelde ook niet onverdienstelijk maar kwam er moeilijk uit door constante druk van de thuisploeg. In de 25ste minuut haalde Ron Jans aanvoerder Broerse naar de kant en kwam Van der Werff in de ploeg.

PEC kreeg meer grip op de wedstrijd. Maar de Eagles waren ook niet ongevaarlijk. In de 34ste minuut kregen de bezoekers een vrije trap net buiten de zestienmeter. Hier had Vriends zijn directe tegenstander Saymak met een harde overtreding naar de grond gewerkt. Friends kreeg dan ook geel. De vrije trap werd een voorzet, maar deze kon eenvoudig worden weggekopt.

Een paar minuten later kreeg Go Ahead Eagles na een snelle omschakeling weer een kans. De rappe Antonia gaf een prima voorzet, maar Boer kon de kopbal van Schenk eenvoudig pakken. Het spel ging op en neer, want weer een paar minuten later was de volgende kans voor PEC. Saymak schoot uit een lage voorzet echter net naast de korte hoek, waardoor de ruststand op 2-0 bleef steken.

In de rust werd aan de kant van Zwolle Drost gewisseld. Klich kwam in zijn plaats uit de kleedkamer. Het eerste gevaar na rust kwam van PEC, dat wat meer grip leek te krijgen op de wedstrijd. Na een aardige solo van Lachman schoof hij de bal echter naast de goal.

Eagles loerde op de counter. En die kwam er ook. In de 57ste minuut kwamen de rood-gelen er wederom snel uit en kon Houtkoop na een pass van Rijsdijk de bal voorschuiven. Diezelfde Rijsdijk was doorgelopen, maar kon zijn voet niet lekker achter de bal plaatsen. Mede daardoor kwam de bal bij de geheel vrijstaande Antonia terecht. Keeper Boer was al uit positie, waardoor de vleugelaanvaller de bal simpel binnen kon tikken: 3-0.

Ron Jans bracht met Nijland nog een frisse aanvallende kracht in de ploeg. Saymak, opgegroeid in Deventer, moest voor hem het veld verlaten. Het verschil tussen PEC en Eagles zat hem niet eens zozeer in de kwaliteit van het voetbal. De thuisploeg bracht simpelweg meer strijd op de mat.

In de 69ste minuut kreeg PEC een volgende klap. Verdediger Gravenbeek maakte na een een hoge voorzet op merkwaardige wijze hands in zijn eigen strafschopgebied, waarna de scheidsrechter genoodzaakt was de bal op de stip te leggen. Van der Linden legde aan vanaf elf meter en faalde niet. Hij maakte de vierde voor Go Ahead Eagles en zijn eerste van het seizoen.

De thuisploeg bracht in de 71ste minuut Amevor voor Overgoor. In de 74ste minuut wist de ingevallen Nijland na een afgeslagen corner nog de eretreffer voor PEC te maken. Hij schoot de stuiterende bal hard binnen.

Eagles wisselde in de 75ste minuut voor de tweede maal. Falkenburg ging eraf en werd vervangen door Godee. De thuisploeg kwam er niet meer echt uit in het laatste gedeelte van de wedstrijd. PEC was veel in balbezit en zette goed druk. Dit resulteerde in de 81ste minuut nog bijna in de 4-2 toen Thomas uithaalde. Maar zijn schot raakte de paal.

Een minuutje daarna kwam er toch nog wat gevaar van Eagles. Türüc schoot hard in, maar zag zijn poging gekeerd worden door de keeper. Vijf minuten voor tijd maakte ook Foeke Booy gebruik van zijn laatste wisselmogelijkheid en ging aanvaller Houtkoop eraf voor middenvelder Lambooij.

PEC kon in de slotfase geen vuist meer maken, waardoor de stand van 4-1 na het laatste fluitsignaal op het scorebord stond. Een behoorlijke vernedering dus voor PEC Zwolle, dat dit seizoen toch heel aardig voetbal op de mat legt. Go Ahead Eagles wist echter met strijd en passie de Zwollenaren over de knie te leggen.

PEC blijft door het verlies steken op een twaalfde plaats. Bij een overwinning op de Deventenaren had de ploeg van Ron Jans Heerenveen, Utrecht, AZ én Groningen kunnen passeren op de ranglijst. PEC had dan vijfde gestaan.

Go Ahead Eagles komt door de overwinning op een gedeelde tiende plaats met PSV.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.