parel van salland krijgt nog meer glans

mooie maar ook zware cross en breekt dit jaar wederom een nieuw record met totaal 662 deelnemers.

Op beide jeugdafstanden deden exact even veel lopers mee als vorig jaar. Op de 1km deden 31 kids mee en op de 2km 97 kids. Op de 5 en 10 km werd een nieuwe mijlpaal bereikt met 318 en 216 lopers !

En wat werden de lopers koninklijk ontvangen in het prachtig gerestylde gemeenschapshuis de Elckerlyc. Het heeft de Parel van Salland nog meer glans gegeven. Het is gewoon genieten als je als organiatie gebruik mag maken van zo’n mooie accomodatie . Gecombineerd met een strakke organisatie onder leiding van Cilia Vloedgraven en Betsie van Gendt. was de basis op orde om er een mooie wedstrijd van te maken.

Onder prima weeromstandigheden werd om precies 10.45 uur het startsein gegeven voor de jongste deelnemers op de 1 km kinderloop. Meelopende ouders moedigden als volleerde coaches de eigen kroost aan. Bij de jongens won Niels Wennemars uit Dalfsen, jawel de zoon van Erben Wernemars en bij de meisjes was dit Britt Dankelman uit Arien.

Aan de 2 km jeugdloop , oftewel 2 rondjes om de kerk kon klassementleider en Luttenberger Jur Heuven helaas niet meedoen omdat hij bij het voetballen zijn pols had gebroken. Wat een pech voor die jongen!

De wedstrijd werd gewonnen door Daan Veenhuizen en Bas de Jong werd 2e en deed hiermee goede zaken voor het klassement (jongens t/m 12 jr)

Als Simon Vos (klassementleider jongens t/m 15 jr) aan de start staat is de winaar te voorspellen. Ook dit keer liet Simon zich niet verrassen en won deze afstand oppermachtig.

De strijd bij de meisjes was wederom spannend. Bij de eerste doorkomst waren de verschillen minimaal. Opnieuw moest Esmee Marsman de winst aan Minke Nijhuis laten die hiermee haar leiderspositie nog meer versterkt (klassement meisjes t/m 12 jaar). Laura Prins uit Hoogeveen won van Merel Loomans die opnieuw 2e werd En dit is een kopie van het klassement (meisjes t/m 15 jaar)

De heuvels rondom Luttenberg worden gezien als een kleine stuwwal en de deelnemers op de langere afstanden kunnen hier niet omheen ! Bij de 5km gaan de lopers na een rondje om de kerk het Luttenbergse bos in en daar moeten diverse hoogtemeters worden overwonnen.

Voor de deelnemers aan de 10 km is de uitdaging om 3 maal de berg te bedwingen! Een van de

moegestreden en tevreden deelneemsters gaf een mooie samenvatting van haar strijd : ‘Bij al die beklimmingen lopen bij mij de benen helemaal vol en dan denk ik waar ben ik toch aan begonnen ! Maar eenmaal over de finish is het toch weer kicken dat ik het weer heb gehaald,’ Marieke Brinkhuis was de snelste dame op de 5km en Ingrid Tempert op de 10km. Op de 5km voor mannen won Casper van Leeningen uit Beekbergen . Johan Kats won de 10 km maar had aan Martijn Beurkens uit Nijmegen een serieuse concurrent.

Voor de tweede kerstdag staat de loop in Nieuw Heeten op het programma. Na allerlei (alcoholische) versnaperingen op de 1e kerstdag is dit voor velen een extra uitdaging zullen we maar zeggen.

Tot ziens op 26 december

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.