oudejaarsconcert royal music 2013 out

Op zaterdag 28 december 2013 om 15.00 uur zal Everhard Zwart op het orgel een oudejaarsconcert geven in de Willem Hendrik Zwart Hal, Grensweg 17 te Lemelerveld. Het thema is ‘Royal Music 2013 Out’. Het wordt een interessant concert met een afwisselend programma uit het archief van Feike Asma.

Er zullen o.a. de volgende werken worden gespeeld; Variaties over ‘Blijf bij mij Heer’ van J. Zwart, Sonata VIII als Trio-Sonate voor orgel bewerkt door Feike Asma van J.M. Leclair, Fantasia et Fuga g-moll van J.S. Bach, Air in d-minor (arr. F. Asma) van J. Stanley, Praeludium und Fuge über B.A.C.H. van Fr. Liszt, Allegretto Grazioso van B. Tours, Marche Héroique van Fr. Tollig, Liedbewerking over ‘Wat de toekomst brenge moge’ van F. Asma en afgesloten wordt met de Fantasie over de Avondzang ‘’k Wil U, o God, mijn dank betalen’ van F. Asma.

Everhard Zwart werd geboren te Emmen op 5 augustus 1958. Hij is de kleinzoon van de legendarische Jan Zwart, leerling van de beroemde Feike Asma en zoon van de bekende organist Willem Hendrik Zwart. Everhard Zwart verwierf reeds grote bekendheid als organist. Enerzijds door zijn enthousiaste ijver voor de “Hollandse Koraalkunst”, waarvoor de basis al is gelegd door zijn grootvader, anderzijds door zijn vertolking van vele grote composities uit de orgelliteratuur.

Hij ontving op jonge leeftijd zijn eerste orgellessen van zijn vader, organist van de Bovenkerk te Kampen, waarna hij al spoedig deze lessen (koraalspel en literatuur) vervolgde bij Feike Asma, te Maassluis. Na zijn Gymnasiumopleiding studeerde hij aan het Conservatorium, eerst te Utrecht en daarna te Rotterdam, waar hij in 1983 met lof afstudeerde.

Dat Everhard over een zeer breed repertoire beschikt is inmiddels zijn “handelsmerk” geworden. Grote orgelwerken van diverse componisten, maar ook minder bekende werken zijn te beluisteren tijdens zijn vele concerten. Zijn grote voorliefde gaat hierbij uit naar de Frans romantisch orgelwerken van onder andere Widor, Vierne, Franck en Guilmant. Everhard Zwart toont zich daarnaast ook een virtuoos vertolker van de composities van Bach, Reger, Reubke en vele anderen.

Naast zijn vele concerten is hij ook de vaste dirigent van vijf koren in de regio Rotterdam en heeft hij een eigen orgelschool voor jonge en oudere leerlingen. Dat Everhard Zwart een organist van deze tijd is bewijst hij met het beheren van een eigen website: staging2.everhardzwart.nl.

Vriendelijk willen wij u verzoeken vooraf te reserveren op tel.nr. 0572-371838 (Huetink) of 038-4224079 (Boks). De entree bedraagt Euro 10,00 p.p. incl. koffie/thee met een oliebol en een drankje en hapje na afloop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.