optreden slavisch byzantijns koor in volle kerk

Muisstil was het vrijdagavond in de prachtige ambiance van de H. Willibrordkerk in Boskamp. Al voor zeven uur stonden de bezoekers in de rij voor het optreden van het Slavisch Byzantijnskoor Zwolle in deze kerk.

Het koor heeft een geweldig optreden verzorgt onder leiding van de dirigent Svetlana Tsariova. Door de geweldig mooie akoestiek kwam de kwaliteit van het koor volledig tot haar recht. Voor de pauze brachten zij de meer religieus getinte Russische en Oekraïense gezangen en na de pauze in een totaal andere outfit de de meer vrolijke en volkse liederen uit deze landen. Opvallend is het dat dit soort concerten publiek trekt tot ver buiten de gemeentegrenzen van Zwolle tot aan Twente toe. Het publiek wist de uitvoering zeer te waarderen, hetgeen wel bleek uit de staande ovatie na afloop van het concert.

Een optreden van dit prachtige koor in deze kerk in kerstsfeer is zeker voor herhaling vatbaar. In de zelfde mooie omgeving vindt vrijdagavond 20 december een kerstconcert plaats van het zangkoor Nobiz uit Olst en het Wijhes Mannenkoor. Ook dit beloofd een bijzonder concert te worden, aanvang 20.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.