opleiding zweefvliegen voor jongeren

Tachtig jongeren van 14 tot en met 19 jaar krijgen volgend jaar de kans om een heel jaar te zweefvliegen voor ongeveer de helft van de normale prijs. Voor dit unieke aanbod hebben de European Pilot Selection & Training en de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart de handen inéén geslagen. Met de zogeheten iFly regeling verwachten deze organisaties een nieuwe lichting enthousiast te maken voor zweefvliegen, als mogelijke opstap voor een loopbaan in de burgerluchtvaart.

iFly is speciaal bedoeld voor havo- of vwo-scholieren met ten minste Nederlands, Engels, wiskunde en natuurkunde in hun vakkenpakket. Ze mogen nog geen vliegervaring hebben en ze moeten voldoen aan de medische voorwaarden voor de burgerluchtvaart. Jeugdige iFly zweefvliegers kunnen rekenen op een forse tegemoetkoming in de cursuskosten, een gratis theorie- en logboekje en korting op het KNVvL lidmaatschap. Bij elkaar loopt het voordeel op tot bijna 300 euro.

De kandidaten kunnen zich tot 15 januari aanmelden via het inschrijfformulier op de website van de KNVvL Afdeling Zweefvliegen (staging2.ifly.zweefportaal.nl). Tot nu toe was de vraag elk jaar groter dan het aanbod. Gemiddeld konden twee van de drie aanvragen een positief antwoord krijgen. De KNVvL verdeelt de gegadigden over de zweefvliegclubs en houdt daarbij rekening met de voorkeur van de kandidaat. Voor jongeren in Salland/Overijssel is Aero Club Salland bij Lemelerveld (staging2.aeroclubsalland.nl) de ideale optie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.