olst wijhe wil afspraken over drinken en roken

De gemeente Olst-Wijhe wil afspraken met horeca, winkels, sportverenigingen en evenementenorganisaties maken zo te voorkomen dat jongeren na 1 januari nog alcohol drinken. Vanaf 1 januari 2014 mag er alleen alcohol worden verkocht aan jongeren van 18 jaar en ouder.

De Rijksoverheid heeft de wet veranderd om de gezondheid van jongeren beter te kunnen beschermen. De gemeente Olst-Wijhe wil samen met de horeca, winkels, (sport)verenigingen en evenementenorganisaties afspraken maken, zodat kinderen die afspraken maken met hun ouders, niet op andere plekken op een eenvoudige manier aan alcohol kunnen komen.

Burgemeester Ton Strien: “Wij zijn in gesprek met de horeca, winkels, (sport)verenigingen en evenementenorganisaties om afspraken te maken. Het wordt voor jongeren heel onduidelijk als ze op de ene plek wel, en op de andere plek geen alcohol kunnen krijgen. Het eerste gesprek dat we hebben gehad vond ik zeer positief. Met elkaar kunnen we er voor zorgen dat ‘onze’ kinderen niet in de verleiding worden gebracht.”

De gemeente houdt toezicht op de verstrekking van alcohol aan jongeren. Strien: “Handhaving is niet het belangrijkst, maar wel een onderdeel. We zijn heel blij dat diverse winkels en organisaties bereid lijken te zijn afspraken met ons te maken. Dat heeft tot gevolg dat we vooral gaan handhaven bij diegenen die geen afspraken over het verstrekken van alcohol willen maken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.