nijboer interieur en design krijg je niet gauw gek

Als je de inrichting hebt gedaan voor het Muziekgebouw aan het IJ en de Amsterdam ArenA en samenwerkt met misschien wel de bekendste architect van het land, dan praat je toch niet meer over het feit dat je ooit bent gestart vanuit een kippenschuur? René Nijboer van Nijboer Interieur & Design in Mariënheem laat echter geen moment onbenut om de trots op zijn wortels naar voren te brengen. Het maakt hem en zijn bedrijf zowel uniek als geliefd.

Twintig jaar geleden kwam het besef dat zijn loopbaan als keukenmonteur ten einde was. De bij hem geconstateerde ziekte verhinderde hem echter niet om een andere weg in te slaan. In eerste instantie beperkte hij zich tot het maken van interieurs (kasten, lambrisering, keukens), maar van lieverlee ging het steeds meer naar totaalinrichting. Eerst voor de particuliere markt, maar al snel wist hij ook de weg naar het zakenleven (vooral zorg en horeca) te vinden. ‘Alles in de Amsterdam ArenA is door ons gemaakt. Als ze bij wijze van spreken een spijker in de muur moeten hebben, bellen ze ons nog op. De landelijke doorbraak kwam met het Muziekgebouw aan het IJ waar we hebben samengewerkt met een Deense architect.’

Dit soort aansprekende projecten zorgen natuurlijk voor veel gratis publiciteit en landelijke bekendheid. Ook in het selecte gezelschap van bekende Nederlanders gaat Nijboer Interieur & Design geregeld over de tong. ‘En daar ben ik best trots op’, aldus de eigenaar die inmiddels beschikt over een imposant arsenaal (50) aan medewerkers. Zo’n anderhalf jaar geleden is er in Oostzaan zelfs een tweede vestiging geopend. ‘We hebben daar een showroom van 500 vierkante meter in het pand van Piet Boon, één van de bekendste architecten van Nederland. Inderdaad, het blijkt dat we er daar als oosterlingen goed op staan’, zegt Nijboer met een lach van oor tot oor.

Box display your business

Het gaat Nijboer dus aardig voor de wind. Maar hij weet als geen ander dat het je niet komt aanwaaien. Als ondernemer moet je altijd een neusje hebben voor nieuwe ontwikkelingen. Een mooi voorbeeld is het nieuwe bedrijf van Nijboer, Box display your business, waarbij Box als official partner van Samsung in Nederland en België actief is. ‘We waren bezig met een hotel in Den Haag en daar moesten ze een professioneel tv-scherm hebben dat mooi was weggewerkt in de muur. Ik ga op zoek en kom in contact met Samsung. Blijkt dat ze een distributeur zoeken voor de business to business markt. Daar ben ik op ingesprongen.’

Box display your business levert het complete Samsung assortiment in de business to business markt waaronder Samsung televisieschermen met de meest geavanceerde LED-verlichtingstechnologie, verbluffende beeldkwaliteit en opvallend minimalistische vormgeving. ‘Het is een goede combi met ons interieurverhaal en het heeft in korte tijd een enorme vlucht genomen. We kunnen uit voorraad leveren. Of het nu gaat om 1 tv-scherm of om 1.000. Vorig jaar hebben we al 10.000 exemplaren weten te verkopen. Daarbij leveren we op verzoek tevens een eigen narrowcasting systeem. Overigens doen we meer dan verkopen en leveren, want klanten kunnen tevens gebruik maken van een servicedesk die 24/7 bereikbaar is.’

Nijboer Interieur & Design Box Electronics

Het Fiester 26 Skoon 80G

8106 PP Mariënheem 1511 HV Oostzaan

T: 0572 361 511 T: 020 722 0888

E: info@nijboer.nl E: info@displayyourbusiness.nl

W: staging2.nijboer.nl W: staging2.displayyourbusiness.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.