mooie strijd in finales sallandse ruiterdagen

Aan het einde van de vierde dag van de Sallandse Ruiterdagen in Manege Bartels Mariënheem kwamen de beste deelnemers uit de klassen B en L elkaar tegen in de finale. In de B finale wisten 15 van de 35 deelnemers het parcours foutloos af te leggen. Slechts vier deelnemers bleven ook in de barrage foutloos. Ida Bos van de Orcaruiters legde de barrage het snelste zonder fouten af en werd later op de avond gehuldigd als kampioen van de klasse B.

Ook de L finale werd de eerste omloop goed gepresteerd. 17 van de 45 deelnemers lieten alle balken liggen en streden tegen elkaar om de snelste tijd in de barrage. Door het grote aantal barragekandidaten wisten de ruiters dat ze er echt voor moesten gaan om in de prijzen te kunnen vallen. Dit resulteerde voor velen in een springfout. Slechts 3 ruiters bleven foutloos in de barrage. De snelste tijd – 34,31 – werd neergezet door Henk Veldhuis van de Hamelandse Ruiters. Helaas voor hem viel er onderweg een balk waarvoor hij vier strafpunten kreeg. Wel foutloos bleef Anne-Lotte Tijhuis van de Molenruiters uit Tubbergen. Zij finishte in de tijd van 35,76. Zij won de L-finale en kreeg naast de extra prijs van € 250,- erebokaal de Gouden Aar.

Op de laatste dag van het springen voor de paarden, 30 december, start om 19.30 uur de M-finale en rond de klok van 21.30 uur de grote Nijboer Interieur & Design finale voor de klasse Z/ZZ. In het nieuwe jaar komen vervolgens op 2 en 3 januari de ponyruiters naar Mariënheem. Ook zij rijden allemaal twee parkoersen. De besten komen terug in de finale op 3 januari.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.