misha wil duidelijkheid over sportgala raalte

De gemeente Raalte verplaatst het sportgala, de huldiging van kampioenen, van januari naar september. “Wat een flauwekulverhaal,” stelt gemeenteraadslid Ben Misha van de partij 1voorAllen. Hij heeft het college van B&W vragen over het gala gesteld.

Wethouder Hiemstra lichtte eerder al toe waarom het gala volgens hem verplaatst zou moeten worden. “Door het Sportgala te verplaatsen naar september sluit het evenement beter aan bij het einde van voorafgaande sportseizoen. De Sportverkiezing wordt zo gekoppeld aan de prestaties in een volledig sportseizoen, waar dat nu nog over twee halve seizoenen gebeurt.”

Misha gaat lijnrecht tegen de bewering van Hiemstra in: “Ik weet niet of de wethouder weet wat een Sportgala is? Een Sportgala is een huldiging van een sportvrouw en sportman en team van het jaar lokaal maar ook landelijk. Jongens en meiden die hard hebben gewerkt voor hele jaar moeten nu wachten tot 19 september 2014.”

Misha verwijst naar het gala van NOC*NSF dat in december gehouden wordt, waar ook de sporter van het jaar gekozen wordt.

Misha vraagt het college wat er gebeurt als iemand in oktober 2014 kampioen wordt. “Is hij/zij dan kampioen van 2014 of van 2015?” Misha vervolgt: “Vorige week hoorde ik dat deze verandering met het ‘Goudhaentje van 2013’ te maken heeft, dat deze meer aandacht moet krijgen. Ik vraag me af of wij hier met individualisme en egoïsme van onze burgemeester te maken hebben, die meer aandacht voor zijn activiteiten wil ten koste van het Sportgala.

Het raadslid van 1voorAllen vraagt het college het besluit om het sportgala te verplaatsen terug te draaien. “Het sportgala hoort niet in september, maar zoals altijd eind december of begin januari. Dat hoort bij de tradities in onze gemeente net zoals Sinterklaas, Carnaval en Stöppelhaene. Niemand heeft het recht om het gala te verplaatsen zonder toestemming (draagvlak) van de burgers van Raalte.”