misha komt er met waarschuwing vanaf

Het Openbaar Ministerie vindt dat er voldoende bewijs is dat Misha schuldig is aan het lekken. Hij komt er echter met een voorwaardelijke straf vanaf, hij heeft een proeftijd van twee jaar gekregen.

Op 16 april publiceerden we dat het belangrijkste bewijsmateriaal in de zaak tussen oud-wethouder Haarman en gemeente Raalte verdwenen was.

Op het oude erf van Haarman werd bij grondwerkzaamheden een reusachtig stortgat gevonden. Het gat was 40 bij 12 bij 4 meter groot. In het stortgat aan de Heesweg werden naast de pvc-buisjes (met daarop een productiecode) en asbest, ook een fietsframe, brommeronderdelen, gewapende betonpalen, houten gebinten, een vat met daarin vermoedelijk opgedroogde verf en veel lege stikstofzakken aangetroffen. In totaal werd er uit het stortgat op het vroegere perceel van voormalig wethouder Haarman 1980 ton afval gehaald. Dat komt neer op 1320 kubieke meter.

Haarman ontkent weet van het stortgat te hebben. Toen hij in september aansprakelijk werd gesteld voor de saneringskosten, besloot de wethouder af te treden om zich te kunnen verdedigen tegen de aantijgingen van de gemeente. Een schikkingsvoorstel van de gemeente wees hij af, waardoor de gemeente en de oud-wethouder nu in een rechtszaak verwikkeld zijn.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.