Home / archiefcentraal / luttenberg wint van marienheem

luttenberg wint van marienheem

In de streeksderby tussen SDOL en Mariënheem was SDOL de partij die er met de punten vandoor ging. Met een 1-2 stand was de derby na 90 minuten beslist. Op een lastig bespeelbaar veld was het voetbal soms niet al te goed.

SDOL keek de eerste paar minuten de kat uit de boom. De Luttenbergers lieten zich terugzakken tot aan hun eigen helft, en lieten Mariënheem opbouwen vanuit achteruit. In de eerste helft hebben beide teams geen uitgespeelde mogelijkheden gehad.

Toch kwam Mariënheem op een 1-0 voorsprong. De keeper van SDOL had volgens de scheidsrechter de bal te lang in zijn handen, en hij gaf daarom een indirecte vrije trap aan Mariënheem. Maikel Lorkeers ging achter de bal staan, en schoot via een voet van een SDOL-speler, de bal binnen. Dit was tevens ook de ruststand.

Na rust was er precies hetzelfde spelbeeld. Er waren van beide teams geen gevaarlijke kansen, en SDOL groef zichzelf nog steeds in tot aan hun eigen helft. In de 53e minuut viel dan toch de gelijkmaker voor SDOL.

Op een vals schot van Niek Reimert verkeek de keeper van Marienheem zich. Hij zag de bal tot zijn verbazing via de binnenkant van de paal binnen vallen. Verdient viel het wel te noemen, aangezien beide partijen aan elkaar gewaagd waren.

Er was weinig goed voetbal te zien in de derby. Er werd enorm veel de lange bal gehanteerd, wat in het voordeel was van SDOL. SDOL is veel fysieker dan dat Mariënheem dat is.

In de 82e minuut kreeg SDOL een gevaarlijke aanval vanaf de linkerflank. Echter verdedigde Mariënheem goed, maar zij kregen de bal niet verder dan ongeveer 25 meter van hun eigen doel. Jurre Oosterwechel nam de bal in een keer op zijn slof, en zag de bal in de rechterbovenhoek eindigen.

Na de goal van Oosterwechel probeerde Mariënheem druk te zetten, en op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar de ploeg kon geen potten meer breken. Daardoor bleef de eindstand steken op een 1-2 score.

De schade voor Mariënheem blijft beperkt, aangezien de ploegen om Mariënheem heen ook punten hebben verspeeld.

Volgende week speelt Mariënheem tegen SV Raalte. Voor beide partijen is het zaak om de drie punten te halen. Alleen daarom kunnen zij mee blijven doen met de top vijf.

SDOL speelt aankomende week tegen Sportlust Vr. Sportlust is de huidige nummer drie van de competitie. Er wordt om 14.00 gespeeld in Luttenberg

Lees ook

Oosterhuis zangdienst in Wesepe

WESEPE – Op zondag 19 september vindt in de Protestantse kerk van Wesepe weer de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.