luisman en wessel op podium in moergestel

Jordy Luisman en Jeroen Wessel van ATB & Cyclocross Team Lemelerveld zijn dit weekend op het podium geëindigd in Moergestel. De fietsploeg stuurde ons een verslag van de wedstrijden van dit weekend.

In het Brabantse Moergestel werd op zondag 15 december 2013 een Nationale Veldrit verreden. In twee categorieën stonden veldrijders van ATB & Cyclocross Team Lemelerveld aan het vertrek.

Tijdens de eerste wedstrijd van de dag stond Jeroen Wessel aan het vertrek in categorie voor Amateurs. Na een voortvarende start dook Jeroen als eerste het veld in. Op de snelle en afwisselende omloop sloeg hij al in de eerste ronde samen met een medevluchter een klein gaatje. Door een goede samenwerking werd de voorsprong uitgebouwd tot ongeveer een halve minuut. In de laatste ronde moest Jeroen zijn medevluchter laten gaan en finishte de wedstrijd op een tweede plaats.

Later op de dag werd de wedstrijd voor Elites/Beloften verreden. Jordy Luisman, Mats Lammertink en gastrenner Niels Luisman stonden hier aan het vertrek. Tijdens deze wedstrijd ontstond al snel een kopgroep van vier man waaronder Jordy. Gedurende de wedstrijd viel de kopgroep langzaam uiteen waarna Jordy met een andere renner tot in de laatste ronde moest vechten voor plek twee. Na een aantal keer van positie wisselen in de laatste ronden liep het op een eindsprint uit waarin Jordy nipt geklopt werd. Ondanks dit kan hij terugkijken op een sterke wedstrijd waarin hij derde werd in een sterk deelnemersveld. Gastrijder Niels Luisman finishte na een stabiele wedstrijd op plek 18. Mats Lammertink kende een minder goede dag en finishte als 25e.

Lyan Rensen nam in Nijverdal deel aan de regionale GOW Veldrit. Op het technische bosrondje wist Lyan een knappe tweede plaats te behalen.

Kijk voor meer info op staging2.atbteamlemelerveld.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.