lierderholthuis dorp vol dieren

Er zijn foto’s gemaakt bij zorgboerderij ZUZ & ZO, Tonny en Helma Mensink, Rikus en Henny Snel, Gert en Jolanda Middag, Claudia en Walter Liebregts, en Gerard en Marian Beltman. De inwoners van Lierderholthuis tonen vol trots hun dieren: ezels, Dexterkoeien, Suffolkschapen, Ouessantschapen, parelhoenders en een varken. Bij Gert en Jolanda Middag trof Levende Have zelfs een heel dierenpark aan, met paarden, heel veel verschillende soorten vogels, alpaca’s, bonte geiten, schapen en kippen.

De meeste dieren worden gehouden voor de hobby, maar de Suffolkschapen van Claudia en Walter Liebregts lopen niet op de Vrijthof om geknuffeld te worden. ‘’Je moet een beetje gek van schapen zijn, anders begin je er niet aan. Voor ons is het karakter het eerste selectiecriterium. Maar we hebben toch ook gekozen voor een ras waar wat vlees aan zit’’, legt Walter Liebregts uit.

Het februarinummer van Levende Have & Alles over kippen verschijnt rond 25 februari en is te koop in de webshop op staging2.levendehave.nl .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.