lens accountants start credion zwolle

Stel, u wilt een financiering om een nieuw bedrijfspand te kopen, het wagenpark uit te breiden of machines te vervangen. De bank zegt nee. Wat dan? Voor die vraag komen steeds meer bedrijven te staan. En echt niet alleen slecht renderende. Ook gezonde ondernemingen die willen investeren in groei. Of zelfs alleen maar hun huidige financiering willen behouden. Ze krijgen nul op het rekest. Credion Zwolle staat het MKB als geen ander bij in de zoektocht naar de juiste kredietverstrekker.

Uit onderzoek blijkt dat 52% van de ondernemers met minder dan 50 medewerkers tevergeefs bij de bank aanklopt. Dit hoge percentage is niet alleen te wijten aan de terughoudendheid van banken, in een aantal gevallen worden geen goede bedrijfsplannen overlegd. Ondernemers uit deze bedrijfscategorie geven aan onvoldoende aandacht te hebben voor het cijfermatige aspect. “Banken blijven krediet verstrekken, maar kijken strenger naar de risico’s die ze nemen en naar de voorwaarden die ze daarbij stellen. Ze kijken ook stringenter naar de individuele ondernemer. Wie is hij of zij? Hoe presteert hij ten opzichte van zijn concurrenten in de markt?”, aldus Gé Satink, directeur van Credion Zwolle. Wanhopen is echter niet nodig.

Goede voorbereiding

“Zorg dat je het beste jongetje van de klas wordt. Een goede voorbereiding is het halve werk. Het probleem is, dat veel ondernemers vanuit de emotie naar de lokale bank toestappen en hun investeringsplan proberen te verkopen. Een bankier neemt echter geen beslissing op basis van emotie. Die kijkt naar de feiten en de cijfers”, aldus Willem Mulder, adviseur van Credion Zwolle.

Banken zijn nog steeds bereid om te financieren, maar ze zijn kieskeuriger geworden en terughoudender. Niet zelden willen ze slechts een deel van het totaal benodigde bedrag lenen. Een alternatieve route kan dan uitkomst bieden. Maar ook hier geldt, vat een investeringsaanvraag niet te licht op.

Financieel adviseur

Een financieel adviseur is een uitkomst bij het opstellen van uw financieringsaanvraag, hij weet de wensen van de ondernemer en van de geldverstrekker. Dit levert niet alleen een volledig financieringsplan op, maar ook een passend financieringsvoorstel en tijdwinst. Een win-win situatie voor beide partijen. Credion Zwolle is een onafhankelijke financiële adviesorganisatie als het gaat om financieringen voor het MKB. Het vertrouwen in de financiële sector neemt af en het economische klimaat is erg turbulent. Te midden hiervan is Credion Zwolle een stabiele en betrouwbare partner, waar u als ondernemer terecht kunt voor uw bedrijfsfinanciering. Ons credo luidt: ‘Ondernemers moeten gewoon door kunnen gaan met waar ze mee bezig zijn’. Daar maken wij ons sterk voor.

Alternatieve financieringsproducten

Alternatieve financieringsbronnen worden steeds belangrijker als een noodzakelijke voorwaarde om in aanmerking te komen voor bancair krediet, immers banken zijn al lang niet meer zaligmakend. Credion verstrekt zelf geen financieringen, maar helpt het MKB wel door het woud van mogelijkheden, Crowdfunding, lease- of factoringmaatschappijen, pensioenfondsen en informeel kapitaal om maar iets te noemen. Er is veel expertise nodig om te bepalen wat de beste optie is.

Borgstelling MKB-Kredieten

Om de kredietverstrekking te stimuleren, kunnen overheidsregelingen zoals de Borgstelling MKB-Kredieten worden ingezet. Daarnaast heeft Credion samen met het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie ervoor gezorgd dat er alternatieve financieringsproducten zijn ontwikkeld.

Credion Zwolle

Boerendanserdijk 33

8024 AE Zwolle

T: 038 – 76 00 085

E: zwolle@credion.nl

I: staging2.credion.nl/zwolle

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.