landschap overijssel blijft hoeder landschap

Ondanks de reorganisatie blijft Landschap Overijssel zich inzetten voor natuur en landschap in Overijssel. Vorige week heeft de organisatie bekend gemaakt te moeten inkrimpen met 15 van de 45 fulltime formatieplaatsen. De organisatie geeft aan dat ze, weliswaar met een kleinere formatie maar even gedreven als altijd, blijft werken aan het beheren, behouden en ontwikkelen van natuur en landschap, met oog voor mens, plant en dier.

Samen met ruim 10.000 betrokken grond- en erfeigenaren en ruim 5.000 vrijwilligers werkt Landschap Overijssel aan het versterken en behouden van het Overijsselse landschap met haar typische streken en kwaliteiten. Kwaliteiten voor de bewoners, de bezoekers en de dieren die er leven.

Investeren in landschap

“Het onderwerp Landschap heeft onze aandacht nu meer dan ooit nodig,” zegt Henk Hengeveld, directeur van Landschap Overijssel. “We hebben na de reorganisatie onze kennis en ervaring zoveel mogelijk behouden en blijven doorwerken als kenniscentrum landschapsbeheer.” Landschap Overijssel, die afgelopen jaar haar 80-jarig bestaan vierde, werkt onder andere aan het agrarische cultuurlandschap. Dit doet ze samen met bewoners, vrijwilligers en bedrijven. “Het landschap is van zo’n grote waarde voor iedereen, dat wij in de aankomende jaren zelfs extra eigen middelen gaan investeren die we onder andere hebben verkregen via de Nationale Postcode Loterij en door zelf fondsen te werven,” zegt Hengeveld.

“We hopen dat we de Provincie, gemeenten en het bedrijfsleven, die belangrijke partners van ons zijn, enthousiast kunnen maken en houden om met ons mee te werken.”

De waarden van het landschap

Het Overijsselse landschap is rijk aan cultuurhistorie, denk aan de typische streken als Noordoost-Twente en Salland. Maar ook de Kop van Overijssel, de IJsseldelta, de Vechtstreek en Zuidwest-Twente. Streken met prachtige, kenmerkende boerderijen en ruim 270 historische landgoederen. Dit landschap is van grote waarde voor bewoners en bezoekers. Het vormt de omgeving waarin we wonen en werken en het decor waarin we recreëren. Daarnaast leven in het landschap tal van gewone én bijzondere dieren en planten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.