ladies night bij automat raalte

De maand december staat bij Automat ook nog in het teken van veilig en comfortabel autorijden. Na de succesvolle ‘uw kilometerstand is geld waard’ actie in november, houdt Automat deze maand een ‘Ladies Night’. Op deze avond worden vrouwelijke autorijders vertrouwd gemaakt met een stuk autotechniek, zodat je onverwachte problemen na deze avond zelf kunt verhelpen . “Een extra service die we gratis aanbieden”, vertelt manager Ruud Oude Essink Nijhuis.

De speciaalzaak op het gebied van onderhoud en accessoires organiseert op woensdagavond 18 december vanaf 19.00 uur de Ladies Night. Op deze avond zal het Automatteam uitleg geven over onder andere het verwisselen van een band, de bandenspanning, het vervangen van een lamp, het controleren en benoemen van de vloeistoffen. Ook zal er nader worden ingegaan op het onderhoud van het in- en exterieur. Uiteraard is er de mogelijkheid om vragen te stellen en zelf te oefenen. Eventueel kan er ook worden geoefend met het monteren van sneeuwkettingen. Voor de vrouwelijke autorijder is dit dus dé uitgelezen kans om haar kennis van de auto te verrijken!

Voor de avond dien je je aan te melden. Dit kan door een e-mail met je gegevens naar raalte@automat.nl te sturen of bij ons in de winkel langs te komen. Op de Ladies Night avond ligt er voor elke deelneemster een cadeau klaar!

In december heeft Automat ook speciale acties in de werkplaats. In deze werkplaats worden niet alleen de aangekochte accessoires uit de shop gemonteerd, maar worden ook onderhoudsbeurten uitgevoerd. Een kleine beurt wordt deze maand al vanaf 99 euro uitgevoerd, inclusief gratis wasbeurt. Bij deze beurt worden niet alleen het olie- en luchtfilter en de olie vervangen, maar worden ook de banden, verlichting, schokdempers, remmen, accu en andere vloeistoffen gecontroleerd. Tevens wordt de serviceindicator gereset. “Een zeer scherpe prijs voor een kleine beurt”, aldus Ruud Oude Essink Nijhuis.

Daarnaast heeft Automat elke zaterdag in december ook de vroege vogel actie. Tussen 9.00 en 11.00 ontvang je 50% korting op de aanschaf van accu’s en strooizout. Ook kan je je accu gratis laten testen.

Winterbandenspecialist

Winterbanden winnen steeds meer aan populariteit. De belangrijkste reden om over te stappen op winterbanden is dat die het rijden in winterse omstandigheden veiliger maakt. Winterbanden geven meer grip op de weg bij koud en nat weer. Ze zijn veiliger bij sneeuw en ijzel, maar ook op koude regenachtige dagen. In Nederland zijn winterbanden nog niet verplicht, maar onderzoek heeft wel uitgewezen dat je met winterbanden bij temperaturen onder de 7 graden een aanmerkelijk kortere remweg hebt, dan met zomerbanden. Bij een snelheid van 80 km per uur kan dit een verschil maken van wel 40 meter. Dit is te verklaren door het soepel blijven van het rubber bij temperaturen onder de 7 graden en door het aangepaste profiel van de band. Een winterband heeft brede groeven, waardoor water en smeltende sneeuw goed worden afgevoerd. Tegelijkertijd heeft de winterband fijne lamellen, die goede grip op de weg bevorderen. Het zachtere rubber en het aangepaste profiel geeft de winterband ook bij een droog koud wegdek betere grip. Uiteraard levert Automat Raalte de winterbanden in alle maten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.