krantenman en dorpsdichter in uitverkocht podium

“Jazeker, in Heino op het podium en mijn naam op een poster bij de Smulbaai.” Dat was het antwoord van Arjen van Wifferen op de vraag in Hoezo?!Heino of hij nog ambities heeft. Bedoeld als grap, maar vrijwel direct opgepakt als uitdaging door de mensen van theater Podium Heino. Een datum werd geprikt, posters gemaakt én opgehangen en zaterdagavond was het zover: de voorstelling “Kiek’n wat ’t was”. Een duo-voorstelling samen met dorpsdichter Thijs Poelhekke, waarin werd teruggeblikt op het afgelopen jaar. De kaartjes voor de voorstelling waren in trek, op de deur hing zaterdagavond het bordje ‘uitverkocht!’.

Door: staging2.NuHeino.nl

Arjen van Wifferen, voor sommigen wellicht beter bekend als Arjen de Krantenman van Radio Veronica, treedt vaker op als stand-up comedian, met name in barretjes en kroegen. “Het leek hem te gek om dit thema samen met een andere bekende Heinoër neer te zetten. En wie anders komt daarvoor in aanmerking dan ‘local hero’ Thijs Poelhekke, die als dorpsdichter op zijn unieke wijze al menigeen aan het denken heeft gezet.”, zo werd de combinatie aangekondigd. De twee wisten het publiek uitstekend te vermaken met een combinatie van Heinose en landelijke of soms zelf internationale elementen.

Aan de hand van krantenkoppen werden er heel wat gebeurtenissen uit het afgelopen jaar uitgepikt: van de scheiding tussen Rafael van der Vaart en Sylvie Meis tot aan de gebeurtenissen rondom de saneringskosten van de grond van ex-wethouder Ben Haarman. Deze laatste had zelfs een centrale plaats op het podium gekregen, zijn foto hing prominent tussen de twee stoelen waarop Van Wifferen en Poelhekke zaten. De vlotte babbel van ‘de krantenman’ wisselde zich regelmatig af met de gedichten van de dorspdichter. Gedichten die soms gingen over Heino, en soms over ‘grotere zaken’.

Er werd een lokaal tintje aan sommige verhalen gegeven door een analogie te trekken met Heinose ondernemers. En gezien het feit dat Arjen ‘de zoon van Guus’ is, kon dat feit natuurlijk ook niet onderbelicht blijven. Op een geheel eigen wijze zetten de twee een zeer geslaagde voorstelling neer in het Heinose theater. Er klonk met regelmaat hard gelach vanuit het publiek, en op het eind werd het duo beloond met een staande ovatie. Wellicht zit er zelfs een vervolg in, getuige de tweet van Arjen van Wifferen richting Thijs Poelhekke: “Doe je ook verzoekjes? Zo ja, het verzoek of je volgend jaar weer een overzicht wil doen?”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.