klink nijland kwiek blijft ongeslagen in tijenraan

De laatste twee wedstrijden gingen voor Kwiek verloren, beide uit tegen respectievelijk DSS en Quintus 2. Het contrast tussen de uitslagen van de thuis- en uitwedstrijden is levensgroot. Thuis wint Kwiek alle wedstrijden tot nu toe en bijna alle uitwedstrijden gaan verloren, behalve het gelijke spel tegen Westlandia en de overwinning tegen Fortissimo.

Door de laatste twee uitwedstrijden is Kwiek van de tweede naar de vierde plats gezakt. Dat legde voor de thuiswedstrijd tegen Westlandia weer extra druk op de ploeg van coach Arthur Langedijk, want enerzijds wil Kwiek de aansluiting behouden en anderzijds wil Kwiek in het eigen Tijenraan de ongeslagen status behouden.

Kwiek kwam in de eerste helft moeizaam op gang en wist nauwelijks te scoren. Westlandia was op voorhand al een pittige tegenstander, omdat de dames uit Naaldwijk de Westlandse poldermentaliteit meebrengen en dat is er één van flink aanpakken. Het was overigens niet de eerste keer dat Kwiek met een achterstand de pauze in ging.

Na de rust ging de strijd nog tot 10 minuten voor tijd gelijk op. Kwiek had weer te maken met de persoonlijke dekking op Aemy Visser, maar daar had Langedijk een nieuwe variant op gevonden en Visser was regelmatig te bewonderen als cirkelspeelster, wat haar met haar routine goed af ging. Door deze move kregen ook andere speelsters meer ruimte. Zo was Kira Overmars een aantal keren succesvol in de break-out en was de jonge Lisa Oosterwijk trefzeker met haar afstandsschoten. In het laatste deel van de tweede helft stak keepster Lynn Kosterink met een aantal prima reddingen haar ploeg de helpende hand toe en sloeg de balans in de goed richting van Kwiek.

Met deze overwinning doet Kwiek mee in de top van de Eerste Divisie, waarbij DSS op dit moment de onbetwiste koploper is.

Kijk voor een samenvatting op:

[youtube url="http://staging2.youtube.com/watch?v=4v4lBheU6KA"]

Fotograaf Johan Wolff maakte voor ons een mooie fotoreportage van de wedstrijd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.