kerstverlichting vergunning nodig

Bureaucratie, omdat het zo leuk is. In Heino wordt bij de kerk al jaren een Kerstboom in het centrum geplaatst, met verlichting. Dat wordt gedaan door plaatselijke ondernemers. Dit jaar is de boom echter vooralsnog in donker gehuld. Reden? Gemeente Raalte vindt dat er een vergunning voor de verlichting in de boom aangevraagd moet worden.

De boom is een week geleden al geplaatst, maandag werden de lampjes er in gehangen. Geschenen hebben de lampjes echter nog niet dit jaar. De reden daarvoor is dat de stroom die de lampjes nodig hebben, getapt moet worden bij het stroompunt waar ook de kraamhouders van de warenmarkt hun elektra vandaan halen. En daar is een vergunning voor nodig.

Hoewel er in de vele voorgaande jaren nooit een vergunning nodig was, moet dat dit jaar ineens wel. Woensdag is er in allerijl actie ondernomen. Formulieren zijn ingevuld, de gemeente heeft de procedure versneld in gang gezet en als alles meezit, branden de lampjes woensdagavond.

Wat er met de kosten voor de aanvraag van de (standplaats)vergunning gebeurt, is overigens nog niet bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.