kerstsamenzang is niet meer weg te denken

Ondanks het eerste lustrum, heeft de organisatie besloten niet te tornen aan de bestaande opzet.

De succesformule van de Kerstsamenzang is onder andere gebaseerd op een goede cocktail van samenzang en optredens van koren en muzikanten. Naast Salland Vocaal zullen dit jaar optreden: het gemengde ensemble “Ars Cantandi” (Raalte), popkoor “Interval” (Wijhe), zanger Coen Bril (Raalte), trompettisten Jesse Besseling en Maikel Kremer (Raalte) en organist Paul Beunders uit Raalte die de samenzang zal begeleiden.

Tijdens de avond zal diaken Marc Brinkhuis uit Deventer op een andere manier de Kerst benaderen. Zijn bijdrage zal deels gebaseerd zijn op de teksten van de liederen die de koren ten gehore zullen brengen, maar zeker ook omdat er een beetje dialect in voorkomt. ”Geen preek, maar een alternatieve ‘kerstboodschap,” omschrijft Brinkhuis.

Na afloop van de Kerstsamenzang zal een deurcollecte wordt gehouden voor de Stichting HAVONOS (Hart Voor Noord Oost Sri Lanka). Deze stichting is door de Raalter familie Schouten opgericht naar aanleiding van de schade die de tsunami in 2004 heeft aangericht. Inmiddels is HAVONOS ook erkend door de Wilde Ganzen. Dat betekent dat de Wilde Ganzen de opbrengst van de collecte zal verhogen met 50%. Een extra reden om gul te geven.

De Kerstsamenzang op zaterdag 21 december begint om 19.00 uur. De kerk is vanaf 18.30 uur geopend. Het kerstmannenorkest van de drumfanfare van St. Caecilia Raalte zorgt buiten de kerk bij binnenkomst en na afloop voor stemmige muziek. Dankzij de steun van een aantal sponsoren en ondernemers kan na afloop glühwein en warme chocolademelk worden geschonken en zijn er oliebollen en appels verkrijgbaar.

Zie ook staging2.kerstsamenzangraalte.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.