kerstkunst bij mok werfjes

Van Westing ligt toe: “Heel simpel maar door de hoeveelheid krijgt het ‘smoel’. ’s Avonds worden de bomen aangelicht met 2 bouwspots. Ik krijg op mijn objecten veel reacties van mensen die langs komen en als er even niets staat, vragen ze wanneer er weer iets komt. Wat ik ook erg waardeer is dat onze jeugd net zo enthousiast is: er wordt dan ook nooit iets vernield en dat vind ik super. Al met al vind ik het leuk om op mijn 73ste nog zo heerlijk bezig te zijn.”

De werken van Van Westing komen tot stand zonder subsidie: “Ik moet ook de kosten in de gaten houden. Ik krijg geen subsidie en moet alles uit eigen zak betalen. Om die reden maak ik mijn objecten dan ook vaak van oude, reeds eerder gebruikte of gekregen materialen.”

Die materialen krijgt hij met regelmaat van Raalter ondernemers: “Het mag wel eens gezegd worden, de Raalter ondernemers ondersteunen mij regelmatig door het geven van materialen.”

“De MOKwerfjes is dan ook een zeer inspirerende plek waar ik, buiten de objecten, mij bezig houd met schilderen, panelen bewerk en beelden maak. Voorbijgangers komen regelmatig een kijkje nemen omdat men de werfjes zo interessant vindt. Het zijn nieuwsgierige vakantiegangers of echte Raaltenaren die mij hun verhalen van vroeger vertellen. Ook komen er wel groepen kinderen van middelbare scholen voor een kunstopdracht mijn werk fotograferen en/of volwassenen die uitleg willen hebben met waar ik mee bezig ben. Het is voor Raalte in ieder geval een historische plek waar we heel zuinig op moeten zijn.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.