kerstconcert in engelse stijl in kruisverheffing

Meisjeskoor Roden Girl Choristers verzorgt 21 december een bijzonder Kerstconcert in de basiliek van de H. Kruisverheffing in Raalte. Het koor bestaat sinds september 2000 en telt 24 meisjes in de leeftijd van 7 tot 15 jaar. Samen met het Roder Jongenskoor maakt het koor deel uit van Stichting Koorschool Noord Nederland.

Deze dynamische groep meiden, onder leiding van hun dirigente Sonja de Vries, heeft zich inmiddels een klinkende reputatie verworven. In de afgelopen jaren is het koor met grote regelmaat opgetreden op verschillende plaatsen in binnen- en buitenland.

Wat repertoirekeus betreft, vormt de Anglicaanse koortraditie een onuitputtelijke bron van inspiratie. Om deze reden gaat het koor binnenkort een studiereis maken naar Cambridge en Oxford. Masterclasses door collega-dirigenten van koren in Engeland vinden met enige regelmaat plaats.

Tijdens het concert in Raalte brengen de Roden Girl Choristers een avond waarin het Kerstverhaal aan de hand van eeuwenoude carols bezongen wordt. Het begint met de profesie uit Jesaja, ‘a tender shoot’, en werkt door tot aan het wereldberoemde

‘o come all ye faithful’.

De Anglicaanse caroltraditie, oud en nieuw, neemt de aanwezigen mee naar het kleine dorpje Bethlehem, Maria met haar Jezuskind, de engelen, de herders en alle gebeurtenissen van deze bijzondere avond. De basiliek van de heilige Kruisverheffing vormt het prachtige decorum voor dit verhaal. De choristers brengen de ontroering van kerst en bieden tevens de gelegenheid om enkele geliefde melodieën mee te zingen.

De Roden Girl Choristers staan onder leiding van dirigente Sonja de Vries. De orgelbegeleiding wordt verzorgd door Sietze de Vries.

Het concert begint om 19.30. De kerk is vanaf 19.00 uur geopend. Toegangskaarten zijn bij de ingang verkrijgbaar voor 10 euro. Kinderen tot 12 jaar die met hun ouders meekomen, hebben gratis toegang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.