jordy luisman pakt zege in vorden

Jordy Luisman heeft cyclocross in Vorden op zijn naam geschreven. De renner van ATB_team Lemelerveld kwam al in de tweede ronde alleen op kop te rijden. De voorsprong werd als snel uitgebouwd tot ongeveer twintig seconden. De laatste drie ronden werd het nog even spannend toen de nummer twee de achterstand op Jordy verkleinde. Na een paar zware laatste ronden wist Jordy zijn voorsprong te behouden en mocht hij voor de vijfde maal dit seizoen het zegegebaar maken. Niels Luisman reed een stabiele wedstrijd en finishte nog net binnen de top twintig op plaats 19.

In de laatste week van 2013 zijn de cyclocrossers van ATB & Cyclocross Team Lemelerveld actief geweest in diverse veldritten. Op Tweede Kerstdag stond in Reusel een nationale cross op het programma, op zaterdag 28 december werd gestreden in het Duitse Vechta en het weekend werd op zondag afgesloten in Vorden met wederom een nationale cross.

Jordy en Niels Luisman stonden aan het vertrek van de veldrit voor Elite Heren in Reusel op Tweede Kerstdag. Helaas werd voor beiden deze wedstrijd gekenmerkt door pech. Jordy werd tot twee keer toe teruggeslagen in het deelnemersveld en finishte na een dubbele inhaalrace als zevende. Niels had zodanig veel schade aan zijn fiets dat verder koersen niet mogelijk was. Hij verliet voortijdig de wedstrijd.

Op zaterdag 28 december reisden de neefjes Luisman af naar Duitsland voor een wedstrijd in Vechta. Deze wedstrijd is onderdeel van de sterk bezette Deutschland Cup. Jordy reed een zeer sterkte koers op het heuvelachtige en technische parcours. Hij finishte de wedstrijd op een derde plek en mocht samen met twee Duitse topcrossers plaatsnemen op het ereschavot. Niels Luisman was eveneens bezig aan een ijzersterke wedstrijd maar moest wederom met pech de koers verlaten.

De laatste wedstrijd van de drukke kerst/nieuwjaarperiode werd verreden in Vorden. Jeroen Wessel beet het spits af bij de Amateurs. Na een redelijke start miste hij net de aansluiting met de omvangrijke kopgroep. Na een strijd voor een plek bij de eerste tien finishte hij uiteindelijk als 8e. Arno Winters finishte in dezelfde wedstrijd als 21e.

Bij de dames stond Lyan Rensen aan het vertrek. Na een matige start herpakte Lyan zich goed. Na een opmars passeerde zij als 17e de finish in een sterk deelnemersveld bij de dames.

Kijk voor meer info op staging2.atbteamlemelerveld.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.