jan smeekens in wachtkamer voor sotsji

Smeekens hoort met zijn derde plaats niet bij de eerste tien namen van Nederlandse mannen voor deelname aan de Olympische Spelen in het Russische Sotsji. Nederland heeft achttien startbewijs, die verdeeld moeten worden over tien mensen.

De Sallandse Japanner is nu afhankelijk van dubbele plaatsingen van mannen voor hem, bijvoorbeeld Sven Kramer, die zich zeker twee keer plaatst, voor de 5 en de 10 kilometer.

Ook is de kans groot dat de Muldertjes ook op de 1000 meter plaatsen afdwingen. Michel Mulder: “Ik ga er vanuit dat de eerste drie van de 500 naar Sotsji mogen.” Maar dat moet de rest van het plaatsingstoernooi nog maar uitwijzen. Smeekens staat nu twaalfde op die lijst. Dus naast Kramer, moet nog één andere schaatser zich twee keer plaatsen. Morgen om 15.00 uur gaat de 10 kilometer van start. Als naast Kramer ook Jorrit Bergsma doet wat van hem verwacht (plaatsen voor de sSpelen), dan zit Smeekens goed. Om dat bij te houden: teletekst van de NOS geeft het schema weer op pagina 857.

Smeekens schaatste tegen Ronald Mulder in de laatste rit. Hij reed ook in zijn tweede omloop onder de 35 seconden. Maar dat deden Mulder en Mulder ook.

Michel Mulder, die eerder vandaag zijn baanrecord kwijt raakte aan broer Ronald en door Smeekens met twee honderdste verslagen werd, reed 34,31, een evenaring van het wereldrecord op een laaglandenbaan.

Eerder vanmiddag werd Smeekens tweede op de 500 meter.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.