ja nee sticker zooo 2013

Wie zich vandaag nog verheugt op de stapel folders die elke dag op de deurmat valt, heeft het komende jaar een probleem. Nou ja… Niet alleen het komende jaar. Eigenlijk voor eeuwig. Folders gaan de geschiedenis in als zóóó 2013. Net als die JA-NEE-sticker op menig brievenbus. Want in Sillicon Valley, het Mekka voor nerds, worden uitvindingen gedaan die zaken doen online interessant maken. Kennis delen. Krachten bundelen. Samenwerken. Een voorbeeld. Voelen we ons niet fit, dan rennen we niet meteen meer naar de dokter. Van onze buurman weten we dat die ook niet fit is, dus griep ligt voor de hand. We Googlen voor de beste middeltjes. Doordat we zoekwoorden als ‘griep’ en ‘verkouden’ gebruiken, ziet Google dat er in Salland een griepvirus heerst. Kijk maar eens op staging2.google.org/flutrends.

Interessant? Ja! 1. Google weet eerder dan de lokale medici dat er griep heerst in Salland. 2. Marketing en communicatie. Want wat denkt u dat er gebeurt als die mensen online Dokter Vogel, Vicks en Bisolvon zien? Juist. Producten kopen! Helemaal als er net een actie loopt (goh, toevallig…). Het is voor de Vogels en Bisolvons van deze wereld zaak om hun marketingcommunicatie goed op orde te hebben. Dat geldt voor elk bedrijf. Denk maar eens na over het zoekgedrag van uw (potentiële) klanten. Uw dromen en kansen in 2014.

Bij mij zit het wel goed overigens. Milka werkt samen met Smarties, Lu en Daim. Mijn zoekgedrag is nogal voorspelbaar. Drie keer raden waar ik intrap zo rond Oud & Nieuw…

Ik wens u een kansrijk Nieuwjaar!

Barbara Fleer-Jansen

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.