in de maat huldigt bertha van de brink

Ouderenkoor ‘In de Maat’ huldigt Bertha v. d. Brink

– vanaf de oprichting bij het Heinose koor –

Het ouderenkoor ‘In de Maat’ bestaat ruim 25 jaar en mevrouw Bertha v. d. Brink is vanaf de oprichting betrokken bij dit koor.

Verder werd woensdagmorgen afscheid genomen van Jan Tijhuis. Hij woont inmiddels in Berkum! Na 10 jaar nam hij afscheid!

Woensdagmorgen betekende de laatste repetitie van 2013 voor Ouderenkoor ‘In de Maat’ uit Heino. Tijdens de gezellige ‘nazit’ werd aandacht geschonken aan een jubilaris en een afscheid.

Bertha v.d. Brink is vanaf de oprichting betrokken bij ‘In de Maat’. Oorspronkelijk ontstond dit koor in Woon en Zorgcentrum ‘De Maat’. De toenmalige directrice van ‘de Maat’ – mevrouw van Baalen – was zeer gecharmeerd van een ouderenkoor en schonk een piano. De eerste dirigent was Hetty Floors en haar opvolger was Flip Jonkman de huidige dirigent.

Bertha v.d. Brink hield zich in haar bestuursfunctie hoofdzakelijk bezig met ‘Lief en Leed’ binnen het koor. Ziekte/verjaardagen/jubilea, ja alles hield ze zeer goed bij. Ze vond het tijd om na ruim 25 jaar ‘het stokje’ over te dragen. Ze blijft wel zingen! Nieuw in het bestuur is de tenor Henk Willems. Bertha v.d. Brink werd in het zonnetje gezet door voorzitter Jo Lucas.

Afscheid werd genomen van Jan Tijhuis. Hij woont inmiddels in Berkum. Omdat zijn ogen minder worden en geen auto meer mag rijden heeft hij gemeend afscheid te moeten nemen na 10 jaar. Dat is zeker een aderlating. Hij was in jongere jaren dirigent van onder meer het bekende koor ‘Zevenmaal’ uit Hardenberg.

Nieuwe leden

Het Ouderenkoor ‘In de Maat’ hoopt in 2014 zeker op nieuwe leden! Alle stemsoorten zijn welkom, maar in het bijzonder basstemmen.

Het nivo is zeer behoorlijk, voor een ouderenkoor. Tijdens het laatste concours voor ouderenkoren werd een eerste prijs behaald met Lof van de Jury.

‘In de Maat’oefent op de woensdagmorgen van 10.15 u. – 11.30 u. In het nieuwe jaar zal de eerste repetitie zijn op woensdag 8 januari in ‘de Herenbrink’ van Het Wooldhuis te Heino.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.