hekking minstens half jaar niet biologisch

Hekking Kaas uit Mariënheem mag tenminste een half jaar geen biologische kaas maken. Afgelopen week werd het biocertificaat van het bedrijf ingetrokken, omdat toezichthouder SKAL Biocontrole meerdere ‘fatale afwijkingen’ constateerde.

Zo werd er vermoedelijk biologische geitenmelk met reguliere geitenmelk gemengd. Ook werden er conserveermiddelen op basis van nitraten in de biokaas aangetroffen. Dat is niet toegestaan.

Daardoor mag Hekking op zijn vroegst over zes maanden weer een bio-certificaat aanvragen. Daarover laat een woordvoerder van SKAL Biocontrole weten: “De ondernemer kan opnieuw gecertificeerd worden, maar pas over een half jaar. En natuurlijk pas als de ondernemer kan aantonen dat hij zijn productiewijze volledig op orde heeft, zodat de eerdere afwijkingen niet meer herhaald kunnen worden.”

Hekking Kaas heeft inmiddels laten weten dat ze de gang van zaken betreuren. “Over deze fouten nemen we onze volledige verantwoordelijkheid.” Skal heeft melding gedaan van de overtredingen aan de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA). Die kan een strafrechtelijk onderzoek starten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.