hekking kaas spreekt van productiefouten

Hekking Kaas uit Mariënheem betreurt het feit dat hun bio-certificaat is ingetrokken, maar stelt niet doelbewust de regels te hebben overtreden. Het bedrijf spreekt van productiefouten.

SKAL Biocontrole heeft bij een controle op dinsdag besloten het biocertificaat in te trekken. Zo troffen inspecteurs naast biologische melk ook reguliere melk op het bedrijf en zijn er conserveermiddelen op basis van nitraat op het bedrijf gevonden. Een conserveermiddel in biokaas mag geen nitraat bevatten.

Het conserveermiddel op basis van nitraat is gevonden in partijen biologische Goudse Kaas en Butterkase. “Het gehalte nitraat is weliswaar binnen wettelijk toegestane normen, maar mag in biokaas niet worden toegepast. Nitraat mag wel worden gebruikt in gangbare kaas en wordt door ons gebruikt voor de productie van niet-biokaas en is door productiefouten ten onrechte ook toegepast in een aantal partijen biokaas,” laat het bedrijf in een reactie weten.

“Wij betreuren dit ten zeerste. Over deze fouten nemen we onze volledige verantwoordelijkheid.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.